Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΆΜΜΟ

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των επισκέψεων στα χωριά του νησιού και της παρουσίασης του προγράμματός της, η ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας βρέθηκε στο καφενείο στον  Καραβά. Στην συζήτηση με τους κατοίκους ενημερώθηκε για τα προβλήματα του όμορφου αλλά απαξιωμένου και ξεχασμένου Καραβά.
Ο αγώνας των κατοίκων για την ποιότητα του νερού (στο χωριό με τα νερά που τρέχουν και τις υπέροχες ρεματιές), για τον
καλλωπισμό  του χωριού και τη διατήρηση από τους ίδιους και τους συλλόγους τους σε πείσμα των αρχών που δείχνουν να το αγνοούν επιδεικτικά, αφορά μόνο κάποια από τα προβλήματα που ανέδειξε η συζήτηση. Η ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας πιστεύοντας στην παρέμβαση και τον ακτιβισμό, ανέλαβε έναντι των κατοίκων την  δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στην Πλατεία Άμμο, όπου περιγράφτηκε το πρόγραμμα του συνδυασμού και έγινε διάλογος και ενημέρωση από τους κατοίκους.

Ενώ χθες, 7/5, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στα Φράτσια, όπου αναπτύχθηκαν οι θέσεις τις Ενωτικής Πρωτοβουλίας σε ό,τι αφορά το χωριό και την ανάπτυξή του, τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, όπως και την άποψή μας για τις αγορές και τα παζάρια. Από την συζήτηση δεν έλειψε βέβαια και το πρόβλημα του νερού, αφού η έντονη μυρωδιά χλωρίου στο νερό που πίναμε, θύμισε με τον καλύτερο
τρόπο το τεράστιο πρόβλημα του ποιος και με ποιο τρόπο ρυθμίζει την χλωρίωση του νερού που καταναλώνουμε  και  την εγκληματική ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Πηγή: Ενωτική Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου