Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/4

Ενημερωτική ημερίδα για τους ελαιοκαλλιεργητές θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο στα Φράτσια Κυθήρων, η οποία συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, τον Δήμο Κυθήρων και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Λιβαδίου και Ποταμού.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARISTOIL αποσκοπεί στη ανάδειξη των υγειοπροστατευτικών - φαρμακευτικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελαιόλαδο που περιέχει 250 mg πολυφαινόλες ανά κιλό, είναι πέρα από τρόφιμο και φάρμακο με ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσουν οι παραγωγοί της Μεσογείου την αξία του προϊόντος τους, τη γνώση τους σε σχέση με την παραγωγή ελαιολάδου και τη ζήτησή του.
Η ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει τους παραγωγούς για τη βελτίωση των μεθόδων καλλιέργειας ελιάς με στόχο την μεγιστοποίηση της απόδοσης και την αύξηση της αξίας του παραγόμενου προϊόντος.
Το ARISTOIL υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED, του οποίου επικεφαλής είναι ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη. Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Κύπρος.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν: ο ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Σπυρίδων, το πρόγραμμα ARISTOIL από τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Νίκο Κρημνιανιώτη, οι υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου από τη Δρ Ελένη Μέλιου και οι ορθές πρακτικές συγκομιδής και ελαιοποίησης από τον Αν. Καθηγητή Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη.
Το πρόγραμμα της ημερίδας επισυνάπτεται.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για την εγγραφή σας χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο https://aristoil.interreg-med.eu/index.php?id=10164
Για περισσότερες πληροφορίες 6940823500.
Πηγή: Γεωργία Κρυστάλλη - Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου