Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 10/10/2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΈΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΌΡΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αναβολή για τις 10 Οκτωβρίου του 2018 πήρε από το ΣτΕ η εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Μονεμβασίας εναντίον της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, όσον αφορά το τμήμα του έργου στον Δήμο Μονεμβασίας.
Εκτιμάται ότι αναβολή θα πάρει και η δεύτερη προσφυγή του συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" εναντίον του Δεκαετούς Σχεδιασμού της ΡΑΕ (που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο), η οποία εκδικάζεται στις 8 Μαϊου 2018.
Θα πρέπει να πούμε ότι τον Απρίλιο προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για το έργο της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, τόσο για το υποβρύχιο, όσο και για το υπόγειο τμήμα του έργου (όχι, όμως και για το εναέριο τμήμα με τους πυλώνες στον δήμο Μονεμβασίας), αλλά και για τον τερματικό σταθμό της ΔΕΗ στη Σκλαβούνα. Σύμφωνα με τους έως τώρα προγραμματισμούς της ΡΑΕ, το έργο δημοπρατείται στα τέλη Μαϊου.
Ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" είναι αποφασισμένος να προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη και να καταθέσει Αίτηση Αναστολής Εργασιών, σε περίπτωση που ξεκινήσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασία στον Δήμο Μονεμβασίας.

Πηγή: Καλλιόπη Λιβανού (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου