Σελίδες

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ AQUA JEWEL ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, πολλοί κάτοικοι κι επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων προγραμματίζουν τις διακοπές τους, αλλά απ' ότι φαίνεται υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, όπου ''ξενοδόχος'' η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου AQUA JEWEL, που συνδέει ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τον Πειραιά, την Κρήτη και το Γύθειο και όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή, εκτός απροόπτου, δεν θα επιστρέψει στα δρομολόγιά του την ερχόμενη Τρίτη 19/12.
Το πλοίο πραγματοποιεί την ετήσια ακινησία του για συντήρηση από τις 6 Νοεμβρίου, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 18/12, ωστόσο μέχρι στιγμής η πλοιοκτήτρια εταιρεία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει.
Είναι νόμιμο θα ρωτήσει κάποιος; H απάντηση είναι ναι, καθώς οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να έχουν εκτός δρομολογίων τα πλοία τους, για την ετήσια ακινησία τους, έως και 2 μήνες.
Είναι καλή επαγγελματική πρακτική και σωστή αντιμετώπιση των κατοίκων και των επαγγελματιών αυτή η σιγή ιθχύος από την εταιρεία και η μη ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψει στα δρομολόγια το πλοίο; Η απάντηση είναι όχι.
Για να είμαστε δίκαιοι όμως τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχει το Υπουργείο Ναυτιλίας, αφενός γιατί από τη μία δίνει εκατομμύρια σε συμβάσεις άγονων γραμμών, κυρίως για να υπάρχουν δρομολόγια τους Χειμερινούς μήνες, που είναι ασύμφορα οικονομικά τα δρομολόγια για τις εταιρείες, χωρίς να προβλέπει όμως στις συμβάσεις αυτές πλοίο αντίκατάστασης την περίοδο ακινησίας των πλοίων που είναι στις γραμμές.
Το γεγονός αυτό οδηγεί κατοίκους κι επαγγελματίες να στερούνται το ζωτικής σημασίας αγαθό της συγκοινωνίας, κυρίως κατά τη Χειμερινή περίοδο για σχεδόν 2 μήνες, καθώς τη μία σταματάνε τα δρομολόγια με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη και την άλλη με τη Νεάπολη.
Αφετέρου το Υπουργείο Ναυτιλίας ευθύνεται και γιατί όπως φημολογείται υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων των επιδοτήσεων στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, πράγμα που δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στις εταιρείες αυτές.
Ο κόσμος ζητάει επίσημη ενημέρωση και η εταιρεία του AQUA JEWEL οφείλει άμεσα να ενημερώσει το επιβατικό κοινό για το τι σκοπεύει να κάνει, ωστόσο θεωρούμε απαράδεκτο το ενδεχόμενο τις ημέρες των εορτών τα νησιά μας να μείνουν χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, γι' αυτό το λόγο περιμένουμε αντίδραση κι από τους τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση.

Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου