Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΙΣ 14, 15 & 16/5 - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τις επόμες 3 ημέρες στο νησί των Κυθήρων.

Πιο αναλυτικά:

Τρίτη 14/5
Διακοπή ρεύματος στις περιοχές: Καραβάς, Πετρούνι, Γερακάρι, Πλατεία Άμμος
από τις 8 το πρωί εως τις 1 το μεσημέρι

Τετάρτη 15/5
Διακοπή ρεύματος στο Νότιο Τμήμα του νησιού (από τη Σκληρή και μέσα)
Από τις 8 εως τις 9 το πρωί + μια διάρκειας 10 λεπτών το μεσημέρι

Πέμπτη 16/5
Διακοπή ρεύματος στο Βόρειο Τμήμα του νησιού μέχρι τα Δόκανα και στο Διακόφτι, την Παλαιόπολη και τον Αβλέμονα
Από τις 8 εως τις 9 το πρωί + μια διάρκειας 10 λεπτών το μεσημέρι

Πηγή: ΔΕΔΔΗΕ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 19/5/2024

Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στο πρόγραμμα: 

Πηγή: TSIRIGO FM
Φωτογραφία αρχείου: Ρενάτα Πανταζίδου - PHOTO CERIGO

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

SUPER MARKET ''ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ'' - ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Tο Super Market ''Νέα Αγορά'', με καταστήματα στη Χώρα και στο Καψάλι Κυθήρων, ζητά άτομο για εργασία, την καλοκαιρινή περίοδο.
Η γνώση αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, ενώ σχετική προϋπηρεσία θα εκτιμηθεί θετικά.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6978256486 και 27360 31645, υπεύθυνος Δημήτρης Καλλίγερος.

Πηγή: Δημήτρης Καλλίγερος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ 11 & 12.5.2024

Πηγή: Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5

ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαΐου 2024, στις 8.00 μ.μ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Προβολή της ταινίας
ΣΘΕΝΟΣ | ROBUSTE
Της Κονστάνς Μεγιέρ. Γαλλία - 2021 - 95’ - Κοινωνικό δράμα - Έγχρωμο
ΜΕ ΤΟΥΣ : Ζεράρ Ντεμπαρντιέ και Ντέμπορα Λουκουμουενά
Όταν το δεξί του χέρι και μοναδικός του φίλος πρέπει να φύγει για αρκετές εβδομάδες, ο Ζορζ, ένας γερασμένος σταρ του κινηματογράφου, πρέπει να συνηθίσει την αντικαταστάτρια του, την Αϊσά. Μεταξύ του αποθαρρημένου ηθοποιού και της νεαρήςσωματοφύλακα θα αναπτυχθεί ένας μοναδικός δεσμός.
Κατάλληλο από 12 ετών.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Πηγή: Σπύρος Μιχαλακάκης

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ

Στις 12-01-2024 ελήφθη η απόφαση κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων Κυθήρων, Σπετσών, Ύδρας, Αίγινας και Πόρου και η μεταφορά όλων των αρχείων και των αρμοδιοτήτων τους στο κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά, προκειμένου το αρχείο να ψηφιοποιηθεί στο σύνολό του και να είναι άμεσα προσβάσιμο στους πολίτες ηλεκτρονικά. Το αρχείο κάθε τοπικού Υποθηκοφυλακείου δεν θα ενημερώνεται πλέον για τυχόν νέες εγγραφές ή μεταβολές, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Κτηματολογικών Γραφείων, από τα οποία θα εκδίδονται και τα σχετικά πιστοποιητικά τόσο με φυσικό τρόπο όσο και ψηφιακά.
Μετά από συνεργασία του Δήμου μας με την Υποθηκοφύλακα Κυθήρων κα. Ακριβή Στελλίου και κατόπιν επίσημου αιτήματός μας προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δήμαρχος Κυθήρων είχε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Υφυπουργό κ. Κων/νο Κυρανάκη και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου κ. Στυλιανό Σακαρέτσιο, από τους οποίους έλαβε την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί άμεσα την ψήφιση ρύθμισης βάσει της οποίας Δήμοι που το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν ψηφιοποιημένα αρχεία πρώην Υποθηκοφυλακείων, αναλαμβάνοντας την φύλαξη τους, την πρόσβαση όσων προσώπων έχουν δικαίωμα έρευνας σε αυτά, και την χορήγηση αντιγράφων μέσω υπαλλήλων τους, σε συνεργασία με τον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, με εξέταση και της δυνατότητας παραχώρησης τους σε κατά τόπους υπηρεσίες Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Αυτό σημαίνει ότι το πολύτιμο (για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους) αρχείο του Υποθηκοφυλακείου Κυθήρων θα επιστρέψει μόνιμα στο νησί μας μετά την ψηφιοποίησή του και θα φυλαχθεί σε κτίριο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο μας, ικανοποιώντας ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου για την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Πηγή: kythira.gr

«ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ» - ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ...

Κατανοητή η αδυναμία του Δημάρχου και της (άφωνης) δημοτικής πλειοψηφίας να αντιταχθούν με επιχειρήματα στα όσα τεκμηριωμένα προτείναμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Κυθηρων - Αντικυθήρων.

Ακατανόητη όμως ήταν η ανάρτηση του Δημάρχου ο οποίος σε 1400 λέξεις δεν είπε τίποτα...


Για να γίνει κατανοητό λοιπόν:

Πρώτον,

προτείναμε την ψήφιση της Πάγιας Προκαταβολής, που είναι νόμιμη, υποχρεωτική και ισχύει παντού, για κάθε πρόεδρο των Κοινοτήτων έτσι ώστε σε μηνιαία βάση να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που αφορούν κάθε Κοινότητα.

Ποια είναι αυτά τα επείγοντα περιστατικά:

α) Η αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

β) Η επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού

γ) Οι επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών

δ) Οι επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων συμπεριλαμβανομένων των κοιμητηρίων κλπ

ε) Η επείγουσα και άμεση αντιμετώπιση ζημιών στην άρδευση για προστασία του αγαθού του νερού

στ) Η προστασία από κινδύνους για την υγεία και την ζωή των κατοίκων όπως κλάδεμα δέντρων κλπ.

Απέναντι στις τεκμηριωμένες προτάσεις μας ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα αποταθεί στον αρμόδιο υφυπουργό για να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει... Κοινώς «η μπάλα στην εξέδρα»!

Και δεν του έφτανε μόνο αυτό, παραβίασε τον νομό και τον κανονισμό αρκετές φορές και πιο συγκεκριμένα απαγόρεψε με το έτσι θέλω την εισήγηση του επικεφαλής μας κ Σουρή και ταυτόχρονα παρέσυρε τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Καψάλη καθώς και τους Δημοτικούς του Συμβούλους σε σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Γι αυτό και βεβαίως θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος ελέγχεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής του τμήματος Εποπτείας Ο.Τ.Α. με την Αριθμ. Πρωτ. 36428/30-04-2024, για την μη σύγκλησης της 2ης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας εντός του διμήνου Μαρτίου-Απρίλιου.

Κύριε Δήμαρχε για εμάς τα θέματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπιστούν ως θέματα δευτερευούσης σημασίας...

Η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα.

Δεύτερον,

Σταματήστε κ. Χαρχαλάκη να αυτοπροσδιορίζεται ως ο μοναδικός εγκέφαλος διοίκησης έχοντας καταλάβει επάξια την πρώτή θέσης του ασπούδαστου δικηγόρου, έχοντας αυτό επιφέρει αρνητικά στατιστικά νούμερα σε ολους τους κλάδους και πρώτα από όλα στον Δήμο, κ. Χαρχαλάκη έχετε καταφέρει να μειώσετε το προσωπικό του Δήμου με την ανικανότητα σας να προβείτε σε προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικούη παράταξή μας, «Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» δεν μπορεί να αγνοήσει την (νόμιμη μεν, ακατανόητη δε) διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Μας κοστίζουν περίπου 160.000 ευρώ ετησίως η Γενική Γραμματέας του Δήμου, οι 3 Ειδικοί Συνεργάτες και οι 5 Αντιδήμαρχοι.  Για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένοι αντιδήμαρχοι «την ιδρώνουν την φανέλα» και είναι αξιέπαινη η αυτοθυσία τους στην προσπάθεια να «μπαλώσουν» τρύπες και να λειτουργήσει ο Δήμος. Αυτό όμως δεν αφορά όλους...

Τρίτον,

Ζητήσαμε να μας απαντήσει τι ζήτησαν και τι έλεγξαν οι επιθεωρητές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που πρώτη φορά στην ιστορία επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων. Φοβήθηκε και δεν απάντησε.

Τέλος ας μην μας «κουνά το δάχτυλο» ο κ. Δήμαρχος κατηγορώντας μας για «συκοφάντες». Δεν είμαστε εμείς κ. Δήμαρχε που καταδικαστήκαμε σε πρόστιμο 7.500 ευρώ από το Εφετείο Πειραιά για συκοφάντηση Έλληνα αξιωματικού της αστυνομίας... Καθρέφτη δεν έχετε στο γραφείο σας;

Εν κατακλείδι:

- Όσοι ονειρεύονται ότι μπορούν να διοικήσουν τα Κύθηρα με αυταρχικό τρόπο και αγνοώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από νόμους και διατάξεις, ας ξυπνήσουν...

- Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης Κυθηρίων - Αντικυθηρίων και όσων τιμούν τα νησιά μας επιλέγοντας τα για τόπο διακοπών. Οι προτάσεις μας θα κατατίθενται δημοσίως και θα συζητώνται με τους δημότες και τους φίλους των Κυθήρων.


Υ.Γ.:

κ. Δήμαρχε σχετικά με την καθαριότητα στους οικισμούς είπατε προχθές το εξής αμίμητο: «Ο εθελοντισμός είναι υποχρεωτικός». Πέραν του ότι συγχέετε τις έννοιες εθελοντισμού - υποχρεωτικότητας, (μάλλον πάλι τσακωθήκατε με την ελληνική γλώσσα), μάθετε ότι τα ανταποδοτικά τέλη πληρώνονται από τους Δημότες για να δαπανώνται για την καθαριότητα. Εκτός κι αν ομολογείτε ότι υποκαθιστάτε την ανταποδοτικότητα με τον εθελοντισμό και προωθείτε τα χρήματα που εκ του νόμου προορίζονται για δαπάνες καθαριότητας σε άλλες «υποχρεώσεις». Αλλά κι αυτό θα το μάθουμε σύντομα.


Καλό Πάσχα.


Γραφείο Τύπου
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΑΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ SPORADES STAR ΑΥΡΙΟ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2/5


Πηγή: Drakakis Tours
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


Πηγή: Νοσοκομείο Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων θεωρεί ηθική υποχρέωση να ενισχύει και να είναι αρωγός σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που συμβάλει στην παιδεία  και στον πολιτισμό των παιδιών μας, διότι τα παιδιά του Τσιρίγου είναι παιδιά όλων μας.
Πολλώ δε μάλλον σε τόσο χρήσιμες και στοχευμένες επισκέψεις και ξενάγηση, στο σπήλαιο της Καστανιάς και στη Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας με το σπίτι – μουσείο του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου.

Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Βενάρδος

Πηγή φωτογραφίας:
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ποταμού

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1/5 ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Χώρας Κυθήρων θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στον οικισμό την Τετάρτη 1 Μαΐου  από τις 07:00′ έως τις 15:00′.
Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία
.

Πηγή: kythira.gr

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ 29/4: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Αφού ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους, θα σας κάνω μια αναλυτική ενημέρωση για το τί ακριβώς έγινε, ειπώθηκε και αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29-04).

Προτού, όμως, μπω στην ουσία θέλω να συμβουλεύσω ορισμένους ότι καλό θα ήταν να μην εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την πραότητα του Προέδρου του Δ.Σ. Κώστα Καψάλη, διότι είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που επετράπη η καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., ο οποίος ρητά προβλέπει συγκεκριμένους χρόνους για κάθε ομιλητή, απαγορεύει την τριτολογία και δεν επιτρέπει στους ομιλητές να ξεφεύγουν από το θέμα της εισήγησης, αλλιώς τους αφαιρείται ο λόγος. Το λέω από τώρα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις στο μέλλον. Εάν κάποιοι θέλουν να μιλάνε με τις ώρες, μπορούν να κάνουν μια ημερίδα ή ένα συνέδριο, ίσως να πάμε και εμείς να τους ακούσουμε. Το Δ.Σ. είναι συλλογικό όργανο που λαμβάνει συγκεκριμένες αποφάσεις με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο! Το Δ.Σ. δεν είναι γήπεδο ούτε καφενείο και δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να το κάνει! Τελεία και παύλα επ΄ αυτού!

Και κάτι ακόμα: να σταματήσει ο κ. Σουρής να αυτοπροσδιορίζεται ως δήθεν παντογνώστης των διαδικασιών, διότι ΔΕΝ είναι. Η επιδερμική ανάγνωση εγκυκλίων και Νόμων δεν τον καθιστά απαραίτητα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών! Οι υπάλληλοι του Δήμου ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τη δουλειά τους και ΔΕΝ επιτρέπουμε στον κ. Σουρή να τους υποδεικνύει το πώς θα εργαστούν, ούτε να τους παρακωλύει διαρκώς από τη δουλειά τους με συνεχή emails που τους δίνουν «εντολές» για το πώς θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Εάν κάτι δεν του αρέσει, να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη και όπου αλλού νομίζει, όπως έκαναν κάποιοι συνάδελφοί του και στην προηγούμενη θητεία, και λούστηκαν τα αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογές. Φαίνεται ότι από το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου ο ίδιος δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτε… Κρίμα...

Πάμε στην ουσία τώρα.

Στο στάδιο της ενημέρωσης, απάντησα τεκμηριωμένα, όπως πάντα, σε σειρά ερωτημάτων και αναφέρθηκα συνοπτικά σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα:

1. Ευχαρίστησα τον Βουλευτή-π.Υπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο για τις σημαντικές του παρεμβάσεις σχετικά α) με την διατήρηση της μεταβατικής ποινικής έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιά στα Κύθηρα με 2 δικασίμους το χρόνο (Ιούνιος-Οκτώβριος) που θα μπορούσαν να αυξηθούν με 1 επιπλέον εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων και β) με την ανάληψη από το ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ της εκπόνησης μελέτης-Master Plan για τους Λιμένες Διακοφτίου Κυθήρων και Ποταμού Αντικυθήρων καθώς και της επισκευής της Γέφυρας Λιμένος Διακοφτίου.

2. Ενημέρωσα ότι ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με χρηματοδότηση από το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), κηρύχθηκε άγονος καθώς η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού έκρινε ότι η μοναδική συμμετέχουσα εταιρεία δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης και ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας για τους χρήστες των ποδηλάτων. Αντίστοιχα άγονος κηρύχθηκε ο ίδιος διαγωνισμός και σε άλλους Δήμους της Π.Ε. Νήσων. Ο φορέας χρηματοδότησης (ΚΑΠΕ) έχει ενημερωθεί για τα περαιτέρω. Εκπτώσεις και μισόλογα σε ζητήματα ασφάλειας ΔΕΝ επιτρέπονται!

3. Ξεκινάει η κατασκευή του «ΠΑΓΓΑΙΑ – Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων», καθώς υπεγράφη η Σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως «υποδομή στρατηγικής σημασίας». Πρόκειται για υποδομή τεράστιας σημασίας που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί των Αντικυθήρων, αλλά και στα Κύθηρα καθώς το ΕΑΑ διατηρεί γραφείο στο Δημαρχείο Ποταμού, το οποίο σύντομα θα στελεχωθεί με προσωπικό.

4. Αναφορικά με τον πρόσφατο Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίον δασικών εκτάσεων, δήλωσα εξ νέου ότι ο Δήμος μας αδυνατεί να τον εφαρμόσει και θα υπάρξει σχετικό ψήφισμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

5. Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κυθήρων και Αντικυθήρων. Είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το Δήμο και τα νησιά μας καθώς το ΤΠΣ θα θέσει τις βάσεις της ανάπτυξης της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια. Η ανάδοχος μελετητική κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει επιτόπια διαβούλευση με το Δήμο, τους φορείς και τους πολίτες.

6. Σχετικά με την ενημέρωση που έκανε το Τριφύλλειο Ίδρυμα για την υπόθεση του ακινήτου στον Άλιμο, δήλωσα εκ νέου την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Δρα. Εμμανουήλ Καλοκαιρινό και στο Δ.Σ. Επειδή στο θέμα αυτό υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση, καλό θα ήταν όσοι κόπτονται, να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Τριφυλλείου, στην οποία έχουν αναρτηθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία και φυσικά τα δελτία τύπου για το θέμα του Αλίμου, που αν μπει κανείς στον κόπο να τα διαβάσει με ηρεμία, θα αποκτήσει τη γνώση που χρειάζεται προκειμένου να αποφεύγονται βιαστικές και άφρονες δημόσιες τοποθετήσεις που δεν συνεισφέρουν τίποτε το θετικό στην υπόθεση.

7. Για τον Παιδικό Σταθμό, που επίσης υπάρχει τρομακτική παραπληροφόρηση, ενημερώνω ότι η Άδεια Λειτουργίας του έχει πρόσφατα επανεκδοθεί με βάση τις νέες διατάξεις, η σύνθεση του προσωπικού του είναι η προβλεπόμενη για τον μέγιστο αριθμό νηπίων με βάση την άδεια (38 προβλέπονται στην άδεια, 28 φοιτούν σήμερα) και ότι ο Δήμος προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη διαρκή αναβάθμισή του. Στον φετινό προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί όλες οι δαπάνες λειτουργίας και προμηθειών καθώς και επιπλέον ποσό 45.000€ για την κτηριακή συντήρηση και την διαμόρφωση της αυλής.

8. Εκπονούνται σημαντικές λιμενικές μελέτες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με στόχο την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα λιμενικών υποδομών του ΕΣΠΑ 2021-2027.

9. Ομοίως προχωρά κανονικά η εκπόνηση των μελετών επέκτασης του Γυμνασίου-Λυκείου από την ΚΤΥΠ και με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η στέγαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας με ορίζοντα πολλών ετών.

10. Για το δρόμο Λιβαδίου – Καλάμου, αντιπαρερχόμενος τις αδιανόητες εκφράσεις του κ. Γεωργιλά περί «ηθικών αυτουργών» (καλό θα ήταν να σταθμίζει καλύτερα τις δημόσιες τοποθετήσεις του), ενημέρωσα ότι θα γίνει πρόχειρη επισκευή με σκυρόδεμα σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει το έργο των αποχετευτικών δικτύων.

11. Για τον προσφάτως διενεργηθέντα έλεγχο του ΣΔΟΕ, δήλωσα απερίφραστα ότι ο Δήμος μας είναι πάντα ανοικτός σε κάθε έλεγχο (από συστάσεώς του ο Δήμος έχει ελεγχθεί πολλές φορές επί όλων των Δημοτικών Αρχών) από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, εξάλλου δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο που να ζητήθηκε και να μην δόθηκε. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι επιχαίρουν χαιρέκακα με τέτοιες διαδικασίες, είναι το μόνο που τους έχει απομείνει όταν βλέπουν καθημερινά τόσα εργοτάξια στο νησί μας (και κυρίως όταν γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτά θα πολλαπλασιάζονται διαρκώς)! Τους δίνω μια άκρως φιλική συμβουλή: όποιος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με ποινικοποίηση των κοινών, καταδικάστηκε πολιτικά ο ίδιος στην αφάνεια. Το λέω αυτό, διότι, έχω εδραία εμπιστοσύνη σε ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους του Δήμου, που γνωρίζω καλά πόσο πολύ προσπαθούν να τηρήσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και δαιδαλώδεις νομοθεσίες και απαιτώ – τουλάχιστον από τους δημοτικούς συμβούλους – να σέβονται τον κόπο και τη δουλειά των εργαζομένων στο Δήμο μας, που ενώ θα έπρεπε να είναι τετραπλάσιοι, εντούτοις παλεύουν να κρατήσουν όρθιες τις υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους δημότες μέσα σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης. Δεν πρόκειται να επιτρέψω την παραμικρή μομφή ή υπόνοια ούτε για υπάλληλο ούτε για αιρετό του Δήμου Κυθήρων, σε όποια παράταξη και αν ανήκει. Και οι έλεγχοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι γιατί αποδεικνύουν όχι μόνο το συκοφαντικό όλων των ψευδεπώνυμων (προεκλογικών και μετεκλογικών) καταγγελιών αλλά και τη συστηματική προσπάθεια νοικοκυρέματος του Δήμου που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Πάντως, ο κ. «Σωκράτης Φατσέας» που φέρεται να έχει γεμίσει με βλακώδεις συκοφαντικές καταγγελίες σειρά κρατικών αρχών, σύντομα θα αποκαλυφθεί αφού έχω ήδη υποβάλλει 2 μηνυτήριες αναφορές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα κάνει καλά τη δουλειά της! Και τότε θα πέσουν πολλές μάσκες και θα γίνουν και οι απαραίτητες νομικές κινήσεις φυσικά….

12. Ενδιαφέρον είχε το ερώτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για το τί έχει γίνει με την περιβόητη αγωγή ιδιώτη κατά του Δήμου, ξέρετε αυτήν που ζήταγε να τον αποζημιώσουμε με 4-5 εκατομμύρια (!!!) και κάποιοι έλεγαν προεκλογικά ότι «θα ρίξουμε το Δήμο στα βράχια» προδικάζοντας – πάλι χαιρέκακα – το αποτέλεσμα υπέρ του ιδιώτη (γεμίσαμε καθηγητές της Νομικής στο Τσιρίγο!). Η αγωγή – ξαναλέω, που θα «έριχνε το Δήμο στα βράχια» - ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ με τεκμηριωμένη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που δημοσιεύθηκε στις 30-01-2024 (μα καλά, αλήθεια δεν το ξέρανε; ούτε μεταξύ τους δε μιλάνε;). Και έτσι μείναμε χωρίς βράχια… «και τώρα τί θα απογίνουμε χωρίς τα βράχια; Τα βράχια ήταν μια κάποια λύσις»…

Τέλος, το ΔΣ έλαβε αποφάσεις για τρέχοντα ζητήματα, όπως η 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου καθώς και η παροχή επιδόματος στέγασης σε μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Κυθήρων που δεν έχουν δική τους κατοικία στο νησί. Επίσης εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί και απολογισμοί παρελθόντων ετών του ΝΠΔΔ του Δήμου μας καθώς και των Σχολικών Επιτροπών, κάτι που επιτεύχθηκε παρά την τεράστια υποστελέχωση του Δήμου μας, εξαιτίας της οποίας είναι αδύνατη η τήρηση δεσμευτικών προθεσμιών για Δήμους όπως ο δικός μας, γεγονός γνωστό στην πολιτική ηγεσία εδώ και χρόνια.

Για την πάγια προκαταβολή, θα επανέλθω με άλλη ανακοίνωση…

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2024 - ΕΝΟΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2024-04-24
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ  28/4   
 Θ. Λειτουργία  εις  Κάτω  Λιβάδι,
ΕΣΠΕΡΑΣ  7:00  Ακολουθία  Νυμφίου  εις  Άγιο Γεώργιο Λιβαδίου.
 
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29/4 
ΠΡΩΪ    9:00 Ακολουθία Ωρών εις Άγιο Γεώργιο Λιβαδίου,
ΕΣΠΕΡΑΣ   7:30  Ακολουθία Νυμφίου εις Φατσάδικα.
 
Μ. ΤΡΙΤΗ 30/4
 7:00 π.μ.   Ακολ.  Ωρών – Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία εις Αγία Ελέσα,
ΕΣΠΕΡΑΣ   7:00  Ακολουθία Νυμφίου εις Κοντελετού. 
 
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1/5
12:00 Ιερόν Ευχέλαιο εις Φατσάδικα,
5:00 μ.μ. Ιερόν Ευχέλαιο εις Άγιο Γεώργιο Λιβαδίου,
7:00 μ.μ. Ακολουθία Μυστικού Δείπνου εις Κάτω Λιβάδι.
 
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2/5
ΠΡΩΪ   8:00  Θ. Λειτουργία εις Άγιο Γεώργιο,
ΕΣΠΕΡΑΣ   7:00  Ακολουθία των Παθών εις Κάτω Λιβάδι.
 
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/5
9:00 π.μ. – 12:00    Ακολουθία  Μεγάλων Ωρών –
 Εσπερινός Αποκαθηλώσεως  εις Κάτω Λιβάδι,
ΕΣΠΕΡΑΣ   7:00   Ακολουθία Επιταφίου εις Κάτω Λιβάδι.
 
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΝ  4/5
8:00 π.μ.  Θ. Λειτουργία εις Κάτω Λιβάδι,
 επίσης  Θ. Λειτουργία εις Φατσάδικα υπό του Σεβασμιωτάτου,
ΕΣΠΕΡΑΣ   11:20   Κανόνας – Ανάσταση – Όρθρος και
Θ. Λειτουργία εις Κοντελετού.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5/5
7:30 μ.μ.  Εσπερινός της Αγάπης και Αγίου Γεωργίου
 εις Άγιο Γεώργιο Λιβαδίου.


Πηγή: Ελπίδα Μαριάτου
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (2024)



Πηγή: Στράτoς Χαρχαλάκης - ΝΗΣΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ