Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΈΡΓΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21/6/2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεγράφη από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Κυθήρων», συνολικού συμβατικού αντικειμένου 25.978.251,60€ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων», με συνολική χρηματοδότηση 27.107.727,67€, περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

1. «Δίκτυα Αποχέτευσης».

Προβλέπεται η κατασκευή 40 χιλιομέτρων αποχετευτικών δικτύων που θα συνδέσουν με την ΕΕΛ Καψαλίου τους οικισμούς: Μυλοπόταμος (Άνω και Κάτω, Ρίζες), Καρβουνάδες, Κοντολιάνικα, Τσικαλαρία, Φατσάδικα, Λιβάδι, Κάτω Λιβάδι, Κατούνι, Τραβασαριάνικα, Αλεξανδράδες, Γουδιάνικα, Κάλαμος, Σταυρός Καψαλίου καθώς και το δυτικό τμήμα της Χώρας (Βαρυπατιάνικα, Εσταυρωμένος, Κοιμητήριο). Συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή 9 αντλιοστασίων καθώς και διπλό φρεάτιο υποδοχής βυτίων λυμάτων στο χώρο του αμαξοστασίου προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης βοθρολυμάτων.

2. «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός Ε.Ε.Λ. Καψαλίου Κυθήρων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού».

Προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καψαλίου από Β΄ βαθμού που είναι σήμερα σε Γ΄ βαθμού, μέσα από την κατασκευή νέων σύγχρονων συστημάτων προεπεξεργασίας, βιολογικής επεξεργασίας, απολύμανσης, ενέργειας κ.λπ. Το επεξεργασμένο νερό θα διατίθεται για άρδευση.

3. «Προμήθεια – εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 499,62KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (Virtual Net Metering) για τον Δήμο Κυθήρων».

Προβλέπεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 499,62KW στο χώρο του Δημοτικού Αμαξοστασίου (Φράτσια) με στόχο τον συμψηφισμό του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και των δικτύων και συστημάτων αποχέτευσης νοτίου τμήματος Κυθήρων. Το έργο είναι πρωτοποριακό καθώς συμβαδίζει με τις εθνικές πολιτικές ενεργειακής εξοικονόμησης, ενώ παράλληλα αποδεικνύει στην πράξη τον βιώσιμο ενεργειακό προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής.

4. «Τηλεμετρία – τηλεέλεγχος αντλιοστασίων αποχέτευσης Κυθήρων».

Προβλέπεται η εφαρμογή πλήρους συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου για τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης που θα κατασκευαστούν στο νότιο μέρος των Κυθήρων, προκειμένου η αποχέτευση να λειτουργεί με σύγχρονο τρόπο και χωρίς την ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού.

Το έργο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την νομοθεσία, και 4 υποστηρικτικά υποέργα για να καλύψει τα ενδεχόμενα κόστη που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου για την Διαχείριση των Απόβλητων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), για Αρχαιολογικές Εργασίες και μετακίνηση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) καθώς και την τεχνική υποστήριξη της υλοποίησης. Τα 4 αυτά υποέργα δημοπρατούνται διακριτά από τα 4 κύρια κατασκευαστικά υποέργα.

Οι διατομές των αγωγών έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε μελλοντικά να μπορούν να δεχθούν τα λύματα και των οικισμών που δεν ήταν δυνατόν να περιληφθούν στην παρούσα φάση, ήτοι: Φράτσια, Δόκανα, Πιτσινιάνικα, Καλησπεριάνικα, Κεραμωτό, Καλοκαιρινές, Δρυμώνας, Σταθιάνικα, Άγ. Ηλίας, εσωτερικό δίκτυο Καλάμου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται και προβλέπεται επίσης, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Υγρών Λυμάτων Κυθήρων (Master Plan) που εκπονήσαμε πριν λίγα χρόνια και το οποίο παρά την άδικη κριτική που δέχθηκε το 2019, σήμερα αποδεικνύεται ένα πολύτιμο εργαλείο καθώς η ύπαρξή του συνέβαλε σημαντικά στην έγκριση της μεγάλης αυτής χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα το έργο πληροί απόλυτα τις εθνικές και ενωσιακές κατευθύνσεις και εξ αυτού του λόγου βαθμολογήθηκε θετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 51 Δήμους που χρηματοδοτήθηκαν από την συγκεκριμένη πρόσκληση του ΥΠΕΝ, ο Δήμος Κυθήρων είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Η διαδικασία μελέτης και ωρίμανσης του έργου αυτού ήταν μεγάλη. Αναλήφθηκε εξολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας και τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου και διήρκεσε σχεδόν 4 χρόνια. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2022 και αμέσως άρχισε η επίπονη διαδικασία της αδειοδότησής τους. Μέχρι την έκδοση της οριστικής ΑΕΠΟ απαιτήθηκαν οι εγκρίσεις σχεδόν 20 δημοσίων υπηρεσιών.

Το έργο δημοπρατήθηκε από το Δήμο μας, υπήρξαν 4 προδικαστικές προσφυγές που απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το σύνολο της διαδικασίας δημοπράτησης και όλα τα τεύχη των μελετών και του διαγωνισμού ελέγχθηκαν ουσιωδώς από το αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να διαπιστωθεί η παραμικρή πλημμέλεια, γεγονός που αποδεικνύει αφενός την ορθότητα των ενεργειών μας, αφετέρου το έωλο της ανούσιας κριτικής που δέχθηκε το συγκεκριμένο έργο από όσους επένδυσαν πολιτικά στην ακύρωσή του, διαψευδόμενοι για ακόμα μια φορά ολοκληρωτικά από τα ίδια τα γεγονότα.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 24 μήνες και ανάδοχος εταιρεία είναι η «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ». Οι κύριες εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο προκειμένου να μην παρακωλυθεί η τουριστική περίοδος.

Η Δημοτική Αρχή, σταθερή και ακλόνητη στην πεποίθησή της ότι οι υποδομές πρέπει να προηγούνται της τουριστικής επέκτασης, σχεδιάζει αντίστοιχο έργο και για το Βόρειο Τμήμα Κυθήρων καθώς και νέα έργα ύδρευσης και οδοποιίας που είναι απαραίτητα προκειμένου να προφυλαχθεί το νησί μας από τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον η τουριστική αύξηση όταν απουσιάζουν οι κρίσιμες υποδομές.






Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PHOTO CERIGO
Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/6 Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Πηγή: Ανδρέας Παπαδόπουλος - Βαλέριος Καλοκαιρινός

''ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ'' - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΑΒΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/6

Πηγή: ''Ελεύθερα Κύθηρα''

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος - Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ποταμού, για πρώτη φορά πραγματοποίησε εκδρομή στη Ζάκυνθο, προκειμένου να συμμετέχουν στο φεστιβάλ Giostra di Zante 2024.
Στην μεγάλη παρέλαση καθώς και στο δρώμενο της Giostra   έλαβαν μέρος  μέλη των χορευτικών τμημάτων των  συλλόγων μας με μεγάλη επιτυχία
Στις εκδηλώσεις Giostra di Zante,  συμμετείχε και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΚΙΠΑ , με τα μέλη του Πρωτοψάλτη  Γιάννη και Μαύρου Κυριακή καθώς και ο Κυθηραικός Σύνδεσμος Αθηνών.
Η παρουσία τριών συλλόγων για 1η φορά από το νησί μας,  απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα  το  ενωτικό πνεύμα των συμμετεχόντων.
Συγχαίρουμε τους διοργανωτές της  Giostra di Zante  και ιδιαίτερα την πρόεδρο κυρία Μαύρα Κάρδαρη καθώς και τον  σύζυγό της κύριο Γιάννη Μηλιώνη και τους ευχαριστούμε για τη ζεστή και άψογη φιλοξενία τους.
Ευχαριστούμε επίσης  θερμά τους παρακάτω συμπολίτες μας ,επιχειρηματίες και φορείς  για την ευγενική χορηγία τους:
 1) τον Δήμο Κυθήρων για το διαφημιστικό υλικό
 2) τον κύριο Ευάγγελο Χλέντζο για τις δωρεάν μετακινήσεις
 3) τους κύριους Γιάννη και Ελένη Πρωτοψάλτη για το μέλι
 4) την κυρία Ελένη Φυρού «Φυρογή» για τη φατουράδα
 5) τον κύριο Βασίλη Κασιμάτη «φούρνος Λειβαδίου» για τα παξιμάδια
 6) την κυρία Ματίνα Πετροχείλου για την εικόνα
 7) την κυρία Ποθητή Βενέρη για το μπουκέτο σεμπρεβίβας
 8))τον κύριο Δρακάκη Παναγιώτη για την έκπτωση στα εισιτήρια Κύθηρα- Γύθειο
 9) την κυρία Αρετή Τουρλομούση για την έκπτωση στα εισιτήρια Νεάπολη -Κύθηρα.
Η σημαντική προσφορά των παραπάνω συνέβαλε στην κατά γενική ομολογία  ωραία και επιτυχημένη παρουσία της ομάδας από τα Κύθηρα..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χοροδιδάσκαλο μας κύριο Διονύση Κατσούλη που με δική του πρωτοβουλία οργανώσαμε  αυτό το μοναδικό ταξίδι.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή διότι με την παρουσία τους και την καλή τους διάθεση συνέβαλαν στην τόσο επιτυχημένη αυτή δράση.




Κύθηρα 16-6-24
Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Η Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας
Μαρία  Καλοκαιρινού- Γεωργιλά                      Κυριακή Μαύρου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

DRAKAKIS TOURS - ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ!

Το γραφείο Drakakis Tours  σας ενημερώνει για την έναρξη των θαλάσσιων εκδρομών (sea cruises) με το ταχύπλοο τουριστικό σκάφος NTENHS, μήκους 11μέτρων και μέγιστης χωρητικότητας 40 ατόμων.
Πλέον οι πελάτες σας από σήμερα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μεμονομένα θέση σε μια από τις κρουαζιέρες μας. Το πλήρωμα του σκάφους θα τους καλωσορίσει και θα τους γνωρίσει τις ομορφιές της θάλασσας των Κυθήρων.

Το σκάφος θα πραγματοποιεί τις παρακάτω κρουαζιέρες από τα Κύθηρα:

Ημισέληνος Κυθήρων (ανατολικές ή δυτικές ακτές ~ 4 ώρες), κάθε Δευτέρα και Σάββατο

Μπάνιο στην παραλία του Σίμου & Ελαφόνησος (~ 7 ώρες), κάθε Κυριακή και Τρίτη

Αντικύθηρα  (~8 ώρες), κάθε Πέμπτη

Ηλιοβασίλεμα (~ 2 ώρες), κάθε Δευτέρα και Σάββατο 

Οι ημέρες εκτέλεσης των εκδρομών μπορεί να αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε καλό είναι να γίνεται πάντα επικοινωνία με το γραφείο μας για επιβεβαίωση.

Φυσικά, με την ευκαιρία του παρόντος να σας ενημερώσουμε πως η επιτυχημένη υπηρεσία των ιδιωτικών εκδρομών με το πολυτελές φουσκωτό σκάφος ξεκίνησε από την 1/6/24 και προσφέρει τις μοναδικές ιδιωτικές κρουαζιέρες για παρέες μέχρι 10 άτομα!!! 

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://www.drakakistours.com/sightseeing-tours/ ή εναλλακτικά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο ή στο email μας.

Τ. +30 6987 100 539
Ε: cruises@drakakistours.com


Καλή σεζόν σε όλους.
Με εκτίμηση
Drakakis Tours Team

ΤΟ ΑΡΑΧΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6

Πηγή: Σταύρος Κυριακάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6

Πηγή: Δήμος Μονεμβασίας

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με λαμπρότητα έγινε το απόγευμα, η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και της Αγίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας. Τα Ιερά Θησαυρίσματα, έφερε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη, ενώ στο ναό της Υπαπαντής τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.Χρυσόστομος με πλήθος ιερέων της Μεσσηνίας.
Μια μεγάλη αποστολή από το νησί των Κυθήρων με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ και τον Δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη,  έφτασε το απόγευμα στην Καλαμάτα μέσω της Νεάπολης Λακωνίας, όπου ήρθαν ακτοπλοϊκώς, από τα Κύθηρα,  μαζί με την εικόνα και τα ιερά λείψανα, διανύοντας χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ναό της Υπαπαντής στις 6 το απόγευμα.
Στην υποδοχή της εικόνας και των ιερών λειψάνων το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ο αντιδήμαρχος ΚΕΠ και Φιλαρμονικής, Ηλίας Κουτίβας, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχη Δημήτριος Λυμπερέας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μεσσηνίας, Αντώνης Μπουζαλάς, ενώ την εικόνα υποδέχτηκε με τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, και αρκετός κόσμος που προσήλθε παρά τον καύσωνα, να προσκυνήσει την εικόνα. Ακολούθησε δοξολογία, με την εικόνα να έχει προγραμματιστεί να παραμένει στην Καλαμάτα μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, οπότε και στις 3 θα αναχωρήσει για Πύλο, όπου θα γίνει και η αδελφοποίηση των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Κυθήρων.
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας αναφέρει: Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλίασης και με την παρουσία πλήθους πιστών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης καταγομένου και εν Κυθήροις ασκήσαντος. Τα Ιερά Σεβάσματα κόμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με την συνοδεία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, του Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κ. Ευαγγέλου Βενάρδου Αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛΑΣ και των λοιπών μελών της Επιτροπής, καθώς και συνεργατών του Δήμου Κυθήρων. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, όπου έλαβε χώρα η Υποδοχή, προέστη αυτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου, του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχη Δημητρίου Λυμπερέα, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της 77 Μονάδας Επιστράτευσης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Αναστ. Ηλιόπουλου και του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρα.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα του Μεσσηνιακού Λαού και τα προσωπικά του, ο Σεβ. Μεσσηνίας ευχαρίστησε εκ καρδίας τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων, όσο και την συνοδεία του για την μεταφορά των Ιερών Σεβασμάτων, τονίζοντας το Ορθόδοξο ήθος και φρόνημα του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων και την αγάπη του για την Εκκλησία και την τοπική Εκκλησία των Κυθήρων, την οποία διακονεί υποδειγματικά. Αντιφωνών ο Σεβ. Κυθήρων ευχαρίστησε για την μεγαλειώδη υποδοχή και ανέλυσε τους πνευματικούς δεσμούς της Μεσσηνίας με τα Κύθηρα και ιδιαίτερα λόγω της καταγωγής του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης καταγομένου.
Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στην Καλαμάτα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου οπότε και θα μεταφερθούν στην Πύλο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου – Νέστορος, ενώ το πρωί της Κυριακής θα μεταφερθούν στην Κορώνη όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Θερμή ήταν η υποδοχή της αποστολής από τα  Κύθηρα με τον Δήμαρχο Κυθήρων να εκφράζει την ικανοποίησή του-“Είμαστε όμοροι Δήμοι και έχουμε και κοινά προβλήματα.-Τα Κύθηρα είναι η φυσική προέκταση της Πελοποννήσου, με ιστορικούς, γεωγραφικούς και πολιτιστικούς δεσμούς-Να τα θεωρείται και εσείς οικεία γεωγραφικά και ουσιαστικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κυθήρων προσκαλώντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας αλλά και κάθε Μεσσήνιο να επισκεφτεί τα Κύθηρα.




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Την Παρασκευή 14-6-2024, θα τελεσθεί στον ως άνω Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στις 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 6,30 μ.μ., Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.
Το Σάββατο 15-6-2024 και ώρα 7 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 4,30 η θαυματουργός Εικόνα και η Κάρα του Αγίου, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, έμπροσθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η τέλεση Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Την Κυριακή 16-6-2024 και ώρα 7 π.μ., τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7,45 π.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή τους στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρχιερατική θεία Λειτουργία από τους Σεβαμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Την 11 π.μ. της ίδιας ημέρας, τα ιερά θησαυρίσματα θα αναχωρήσουν για την Νήσο των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύτιμοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.

 

Πηγή: messinialive.gr
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγουλάς

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΘΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου το πρωί, μετά τη Θεία λειτουργία, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου συμπατριώτη μας Ανδρέα Στάθηστον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων.


Πηγή: η οικογένεια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΙΗΣΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Μετά από επίμονες προσπάθειες του Δ.Σ του Ιδρύματος "ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΝΟΥ" και με την αμέριστη και ολόθερμη συμπαράσταση του Συλλόγου μας, αναρτήθηκε (επιτέλους) στη σελίδα ανακοινώσεων Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η πρόσκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος, για μίσθωση προς αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Οικοκυρικής Σχολής, με σκοπό τη δημιουργία πολυτελούς Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) για αλλοδαπούς και ημεδαπούς συνταξιούχους, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 40 του Νόμου 4758/2020.
Ο Σύλλογος συγχαίρει τη Διοίκηση του Ιδρύματος για την τελεσφόρηση της μακροχρόνιας προσπάθειας και με αγωνία αναμένει την θετική ανταπόκριση επενδυτικών κεφαλαίων στην πρωτοποριακή ιδέα του αειμνήστου Γ. Γιαννάτου, η οποία θα οδηγήσει στην οικονομική αυτάρκεια και αυτοδυναμία της Δημοτικής Κοινότητας του Μυλοποτάμου.

Πηγή: Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου Κυθήρων

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΗΝΟΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6 ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑ

Απεβίωσε στα Κύθηρα, σε ηλικία ογδόντα έξι ετών ο συμπατριώτης μας Νίκος Κομηνός, από την Αγία Πελαγία Κυθήρων.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χραλάμπους Καραβά, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

ΚΥΘΗΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ 19/6

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες” θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ώρα 8:00 μ.μ., τα εγκαίνια της μαθητικής έκθεσης “Τα πορτρέτα του μετανάστη”.
Η μαθητική έκθεση συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την Δήμο Κυθήρων και το Σωματείο “Φίλων Μουσείων Κυθήρων”.


Πηγή: kythira.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 27/6


Πηγή: Δήμος Μονεμβασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ



Πηγή: Το ΔΣ του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου
Φωτογραφία αρχείου: myrtidiotissa-alimou.gr

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6 ΤΟ ΠΡΩΙ

Λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της περιοχής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στο Καψάλι, την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 07:00′ έως τις 10:00′.
Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Πηγή: kythira.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ


Απαντήσεις από τον ιατροδικαστή περιμένει η αστυνομία  - Την αναγνώρισε ο άνδρας της - Ισχυρές ενδείξεις για αυτοχειρία, ωστόσο δεν έχει βρεθεί σημείωμα
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γυναίκας που βρέθηκε απανθρακωμένη σε μονοπάτι κοντά στη Χώρα, στα Κύθηρα.
Η γυναίκα εντοπίστηκε από διερχόμενο στις 8:50 το πρωί. Δίπλα της βρέθηκε εύφλεκτο υλικό και ένας αναπτήρας.
Ο σύζυγός της προχώρησε στην αναγνώριση του πτώματος. Πρόκειται για γυναίκα 60 ετών, που διατηρεί κατάστημα με σουβενίρ.
Η αστυνομία ερευνά όλα τα σενάρια. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί τείνουν προς το σενάριο της αυτοχειρίας, καθώς δίπλα της ακριβώς βρέθηκε ο αναπτήρας και ένα μπουκαλάκι που μάλλον περιείχε νέφτι, ενώ δεν υπάρχει κανένα ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Την ίδια ώρα, η οικογένειά της δεν μπορεί να σκεφτεί κανέναν που θα μπορούσε να της κάνει κακό.
Σύμφωνα με τα kythiraika.gr, η γυναίκα βρέθηκε γυμνή και σε κακή κατάσταση. Ο εντοπισμός της έγινε στον δρόμο προς Κακόπρινο.
Ήδη, έχει κληθεί ιατροδικαστής, στον οποίο έχουν σταλεί φωτογραφίες της γυναίκας. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται ότι θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό, η γυναίκα είχε καταπέσει πολύ ψυχολογικά καθώς ήταν σε μεγάλη αντιπαράθεση με συγγενικό της πρόσωπο για υπόθεση κληρονομιάς. Το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται στην Αθήνα, όπου και ζει.

Πηγή: protothema.gr

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ο ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 10 & 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Ιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος κ. Γιώργος Καλοκαιρινός, θα βρίσκεται στα Κύθηρα και θα δέχεται επισκέψεις, κατόπιν ραντεβού, στο ιατρείο του στις Καρβουνάδες Κυθήρων, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο: 6944156391.


Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΠΛΗΓΕΣ…

Σε λίγες ώρες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ έχει σχέδιο 10 στόχων για την Ευρώπη, και ζητάει την ψήφο και την στήριξη και στο νησί μας, από κάθε Τσιριγώτισσα και κάθε Τσιριγώτη. Εμείς εδώ, στον
ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ Κυθήρων, ζητάμε από κάθε Τσιριγώτισσα και κάθε Τσιριγώτη να
δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πληγές που
άνοιξε και στο νησί μας και στους κατοίκους του εδώ και πέντε χρόνια. Ποιες
είναι αυτές;
ΕΝΑ
Ακτοπλοϊκό: Άφησε τα Κύθηρα χωρίς ασφαλή και συνεπή συγκοινωνία, με κύριο
υπεύθυνο τον κ. Στυλιανίδη, Υπουργό Ναυτιλίας, που όταν ρωτήθηκε στην
Βουλή, απάντησε πως δεν φτάνουν τα χρήματα για να προβλεφθεί πλοίο
κατηγορίας Α στις άγονες γραμμές των Κυθήρων, όταν σε άλλες γραμμές της
χώρας προβλέπεται. Είπε μάλιστα, ότι κανείς δεν τον ενόχλησε για τα
προβλήματα ασφαλείας του λιμένα στο Διακόφτι, οπότε πάμε παρακάτω…
ΔΥΟ
Μεταφορικό ισοδύναμο: Το πιο δίκαιο μέτρο που αγκάλιασαν όλοι οι νησιώτες,
από το 2018 που θεσμοθετήθηκε, έχει απλήρωτους όλους τους νησιώτες με
σοβαρές καθυστερήσεις που φτάνουν και τα δύο χρόνια. 
ΤΡΙΑ
Το νοσοκομείο μας: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ το παρέδωσε πλήρως στελεχωμένο το 2019,
με 15 γιατρούς, και συνολικά 69 άτομα προσωπικό, και σήμερα υπολειτουργεί
απαξιωμένο και υποστελεχομένο, με ευθύνη του επικίνδυνου υπουργού υγείας
Άδωνι Γεωργιάδη και των γαλάζιων προκατόχων του.
ΤΕΣΣΕΡΑ
Η ακρίβεια θερίζει τα Κύθηρα: Η επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών
στις Τσιριγώτισσες και τους Τσιριγώτες είναι πλέον σοβαρές. Καύσιμα, ρεύμα,
τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ΟΛΑ απλησίαστα. Συνταξιούχοι, οικογένειες,
άποροι ασφυκτιούν. Ο κ. Μητσοτάκης πλέον δεν μπορεί να μιλάει για
εισαγόμενη ακρίβεια. Είναι ντροπή.
ΠΕΝΤΕ
Τεκμαρτά εισοδήματα και φορολόγηση: Σε ένα νησί με μικρή οικονομία και
επαρκή τουριστική κίνηση μόνο για δύο μήνες, ενώ τους υπόλοιπους 10 δεν
κυκλοφορεί ψυχή, η κυβέρνηση έστειλε ήδη τα πρώτα ραβασάκια με φόρους
χιλιάδες ευρώ στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κινδυνεύουν να κλείσουν οι πιο
αδύναμοι, αφού το κόστος λειτουργίας εκτοξεύεται.
ΕΞΙ 
Υποδομές: Αεροδρόμιο χωρίς αναβάθμιση, λιμάνι προβληματικό και μη
νομιμοποιημένο, κεντρικός οδικός άξονας ίδιος από την εποχή της Αγγλοκρατίας,
νησί χωρίς υδατοδρόμιο και  μαρίνα, συνεχείς διακοπές στο ρεύμα με
προβλήματα στο απαρχαιωμένο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ίντερνετ αργό. Καμία
μέριμνα για όλα τα παραπάνω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους
αυτοδιοικητικούς της ακόλουθους - υποτακτικούς. 
ΕΠΤΑ
Ερημοποίηση - Εγκατάληψη: Υποστελέχωση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και
τα σώματα ασφαλείας. Κλείνουν τις Δημόσιες Δομές. Σχολεία με κενά σε
δασκάλους και καθηγητές μέχρι τα Χριστούγεννα. Καμία στήριξη σε νέους για να
μείνουν στο νησί. Στεγαστική κρίση λόγω του ανεξέλεγκτου AIRBNB. Γεωργία και
κατασκευαστικός κλάδος χωρίς εργατικά χέρια. Διάλυση ΟΠΕΚΕΠΕ και κούρεμα
των παλιών επιδοτήσεων των Τσιριγωτών. Το νησί μικραίνει σε πληθυσμό και
μένει αβοήθητο. 
 
Την Κυριακή 9 Ιούνη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Στείλε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να το έχει και
να το θυμάται!

Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ ΚΥΘΗΡΩΝ

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, την υποφήφια ευρωβουλευτή με το κόμμα ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ κα. Ευαγγελίδου Καλλιόπη.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, εκτάκτως στη 1 το μεσημέρι, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, τον υποφήφιο ευρωβουλευτή με το κόμμα ΝΙΚΗ κ. Δημήτριο Μεταλληνό.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, εκτάκτως στις 12:40 το μεσημέρι, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, τον υποφήφιο ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, εκτάκτως στις 12:10 το μεσημέρι, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Περίληψη Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου του κτιρίου στον λιμένα του Διακοφτίου για την τοποθέτηση αυτόματου πωλητή ποτών και νερού.
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων
Σύμφωνα με την αιθμ.16/2024 απόφαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων (Ρ49ΓΟΛΒΦ-7ΤΑ) προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση χώρου για την τοποθέτηση αυτόματου πωλητή νερού , προς τρίτους, με τη σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος που περιγράφεται παρακάτω, αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους επιβάτες των πλοίων που μετακινούνται από και προς το νησί των Κυθήρων ή τους τυχόν διερχόμενους της περιοχής σε χώρο 10τμ στο κτίριο του Λιμένα του Διακοφτίου.
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική, πλειοδοτική και θα πραγματοποιηθεί στις 17-6-2024 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 10:00 μ.μ. έως 11:00 μ.µ. στα Γραφεία που στεγάζεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων , στη Χώρα Κυθήρων, Τ.Κ. 80 100, ενώπιον της αρμόδιας προς τούτο Επιτροπής Δημοπρασιών, η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 15/2024 απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων (ΑΔΑ : 997ΚΟΛΒΦ-ΧΧΔ).
Ως τιμή εκκίνησης για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα χρησιμοποιείται από τον αυτόματο πωλητή ορίζεται το ποσόν των τριάντα Ευρώ (30,00€). Ο μισθωτής υποχρεούται να παρέχει αξιόχρεο εγγυητή που θα υπογράψει μαζί µε τον πλειοδότη τα πρακτικά της δημοπρασίας και στην συνέχεια την σύμβαση της μίσθωσης.
Η περίληψη της διακήρυξη θα δημοσιευτεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας σε  ημερήσια εφημερίδα, και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων  και του Δήμου Κυθήρων, ως και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους σύμφωνα με το Ν. 3861/2010
Πληροφορίες για τη δημοπρασία και αντίγραφα της διακήρυξης παρέχονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων τηλ. 27363031213.

Ο Πρόεδρος

Καλλίγερος Δημήτριος

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Πηγή: kythira.gr

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, τον υποφήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ. Στέλιο Κούλογλου.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, στις 11:40 το πρωί, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

 

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Ο ΊΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙKΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, τον υποφήφιο ευρωβουλευτή με τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ κ. Ίωνα Ανδρικόπουλο.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, στις 11:10 το πρωί, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

 

''ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' - Η ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΙΝΗ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟΝ TSIRIGO FM 105,6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6

Στην ''Πρωινή Ενημέρωση'' της Παρασκευής 7/6, ο Παναγιώτης Μπαχτής θα φιλοξενήσει τηλεφωνικά στον TSIRIGO FM 105,6, την υποφήφια ευρωβουλευτή με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ κα. Μαρία Μηλίνη.
Θα μιλήσουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Σήμερα Παρασκευή 7/6, στις 10:40 το πρωί, μην το χάσετε.


Πηγή: TSIRIGO FM 105,6