Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ (VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η παράδοση Iερής Eικόνας του Αγίου Μύρωνος, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθθήρων, κ. Στράτο Χαρχαλάκη, εις μνήνην του αειμνήστου Αρτεμίου Καλλίγερου, πρώτου Δημάρχου Κυθήρων. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Αυγούστου σε μια σεμνή συγκέντρωση μνήμης στον Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνος στο Στραπόδι Κυθήρων, ο κ. Χαρχαλάκης εκπλήρωσε το τάμα του, όπως ανέφερε και στον λόγο του, παραδίδοντας την εικόνα εις μνήμη του αειμνήστου Αρτεμίου Καλλίγερου στον εφημέριο πατέρα Φρουμέντιο και σε εκπροσώπους της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού.
Παρακάτω σας παραθέτουμε το πρακτικό παράδοσης του κ. Χαρχαλάκη το οποίο ανέγνωσε στον κόσμο η κα. Χρυσούλα Καλλιγέρου σύζυγος του αειμνήστου Αρτέμη Καλλίγερου και μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού:

<< Πρακτικόν Παραδόσεως Ιεράς Εικόνος Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος
Στα Κύθηρα, σήμερα την 30η Αυγούστου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6μ.μ. και εις τον Ι. Ναόν του Αγίου Μύρωνος οικισμού Στραποδίου, εγώ ο Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης, εξ Αντικυθήρων ορμώμενος και ζήλου ενΘέου πυρούμενος, τάμα Ιερόν Εκπληρών, παρέδωσα εις τον οικίον εφημέριον και τους επιτροπεύοντας τον ως άνω Ιερόν Ναόν χειροποίητον Ιερά Εικόνα του Ενδόξου Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος του Θαυματουργού, Πολιούχου των Αντικυθήρων, εις τιμήν και προσκύνησιν Αυτού, Δόξαν του Τρισαγίου Θεού και αιωνίαν ανάπαυσην αειμνήστου Αρτεμίου Καλλιγέρου, Δημάρχου Κυθήρων.

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης >>


Στην παράδοση παρευρέθηκαν η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του αειμνήστου Αρτεμίου Καλλιγέρου.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες αλλά και το video με την παράδοση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Μύρωνος:












και το video:

Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου
Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Photo Cerigo
Κείμενο - Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου