Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΕΚΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΞΕΝΩΝΑΣ «Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»

Η ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων όσον αφορά την πρόσκληση στα πλαίσια της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας με σκοπό την στελέχωση των υπηρεσιών σε τομείς και αρμοδιότητες μεγάλης σημασίας και σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, είναι μια σημαντική, αν και αυτονόητη, εξέλιξη και εκφράζει τις θετικές προθέσεις της νέας Διοίκησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο ισχύει από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα ενώ έχει προηγηθεί ανάλογη πρόσκληση από την παρελθούσα Διοίκηση (κ. Κουκούλη), βάσει της εφαρμογής του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) και σύμφωνα με το υπ” αριθμό 22090/30-5-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε νησιωτικούς Δήμους με μετατάξεις κατόπιν αιτήσεων υπαλλήλων. Δυστυχώς τότε η έκβαση ήταν αρνητική. 
Δεδομένων των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων του Δήμου όσο δε και των πιθανών αιτούντων την κινητικότητα υπαλλήλων έχω να επισημάνω τα εξής:
Ένας εργαζόμενος για να μετοικίσει στα Κύθηρα, θα πρέπει να υπολογίζει σε έξοδα που πιθανώς να μη μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς, όπως ενοίκιο διαμονής, θέρμανση, κόστος μετακίνησης (τονιζόμενης της έλλειψης εσωτερικής συγκοινωνίας) και άλλες στοιχειώδεις ανάγκες τις οποίες κάθε κάτοικος του Τσιρίγου μπορεί να αντιληφθεί. Συνεπώς γίνεται κατανοητό ότι ένας εργαζόμενος παίρνει μεγάλο ρίσκο για να μετοικίσει στο νησί μας, αν προηγουμένως δεν υπάρχουν κάποια σημαντικά κίνητρα προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα είναι πολύ πιθανό και πάλι να αποβεί άκαρπη η ενέργεια όπως και πρίν ένα χρόνο (Αριθμ. Απόφασης 207/2013 Δημ. Συμβουλίου).
Για το λόγο αυτό προτείνω στον κ. Δήμαρχο μια δράση – έργο που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα ώστε ένας δημόσιος υπάλληλος να αξιολογήσει πιο ώριμα την επιλογή της κινητικότητας προς τον Δήμο μας. Πρόκειται για το κόστος των κύριων αναγκών όπως είναι η στέγαση και η θέρμανση, για τις οποίες ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί όπως περιγράφω: 
“Να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες δημιουργίας Δημοτικού Ξενώνα – Εστίας που θα περιλαμβάνει βασικές ιδιωτικές ανέσεις και κοινόχρηστους χώρους στα νόμιμα πάντα πρότυπα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μικράς ή μακράς παραμονής για τον εργαζόμενο υπάλληλο έως ότου ο τελευταίος αποφασίσει αν θα επιλέξει να διαμείνει σε κατοικία από την διαθέσιμη προσφορά της αγοράς του νησιού». [...]


Πηγή: ippolytos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου