Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ 20/6

Συνεδρίασε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων υπό την προεδρία του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Παρών στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ειρήνη Βενέρη και κάτοικοι του νησιού.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά το Συμβούλιο και τους κατοίκους για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο νησί όπως:
• Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την κάλυψη της θέσης Ιατρού στο Π.Ι. Αντικυθήρων. Η γιατρός που προσλήφθηκε επί θητεία θα αναλάβει υπηρεσία στα Αντικύθηρα σε 10-15 μέρες περίπου αμβλύνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών. 
• Για τη σταθεροποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ύστερα από συνεχείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
• Για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση «Μύλοι» Αντικυθήρων, που χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Αττικής και εντάσσεται στο μεγάλο έργο αποκατάστασης των δύο ενεργών ΧΑΔΑ του Δήμου με συνολικό προϋπολογισμό 7.650.000€.
• Για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Αντικυθήρων, ο οποίος μετά από παρέμβαση του Δημάρχου ενισχύθηκε με ένα περιπολικό όχημα. 
• Για την ανάγκη περιορισμού στη χρήση του νερού για άρδευση και πλύσιμο οχημάτων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. 
• Για την ολοκλήρωση των μελετών από τη ΔΕΗ για την υπογειοποίηση των δικτύων στον Ποταμό και τα Χαρχαλιανά. 
• Για τις νέες έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (2015-2020)
και τις επαφές του Δημάρχου με τους χορηγούς των ερευνών σχετικά με την δυνατότητα χορηγιών για συγκεκριμένες δράσεις στο νησί των Αντικυθήρων.
Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που ξεκίνησε να υλοποιεί η Δημοτική Αρχή στο νησί, αποκαθιστώντας υποδομές που είχαν καταστραφεί και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Έγινε επίσης αναφορά στα προγραμματιζόμενα για το 2016 έργα στα Αντικύθηρα.

 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και διόγκωσης της γραφειοκρατίας. 
Το Συμβούλιο έλαβε αποφάσεις σχετικά με διάφορα τρέχοντα θέματα και έδωσε έμφαση στον τρόπο διαχείρισης του κληροδοτήματος Ηλία Χαρχαλάκη που πρέπει να προσαρμοστεί στις προβλέψεις του Νόμου περί διαχείρισης κληροδοτημάτων. 

Τέλος, το Συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, αποφάσισε να τιμήσει τον Αρχαιολόγο κ. Άρη Τσαραβόπουλο για την επί 15 συναπτά έτη συνεχή κοινωνική, ηθική και επιστημονική προσφορά του στο νησί των Αντικυθήρων, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 17 Αυγούστου 2015, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου του νησιού Αγ. Μύρωνος, και αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση για τους Συμιακούς Δύτες παρουσία του Δημάρχου της Σύμης.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου