Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΥΠΟ ΈΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ CANADAIR ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 3/7, στον οικισμό των Φριλιγκιανίκων Κυθήρων, κοντά στη διασταύρωση και με τα Μητάτα.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του Δήμου Κυθήρων ήταν άμεση, ωστόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η έλευση στην περιοχή 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου canadair, που πραγματοποίησαν ήδη 3 ρίψεις νερού και θα συνεχίσουν μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως.
Η συμμετοχή των πυροσβετικών αεροσκαφών εκτός από τη σημαντική κατασβεστική τους δύναμη λειτούργησε ευεργετικά και στην μη επιβάρυνση του δικτύου ύδρευσης του νησιού, που λόγω λειψυδρίας ήδη έχει αρκετά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. 
Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη καθώς απειλήθηκαν σπίτια.
Αυτή την ώρα φθάνουν στα Κύθηρα με το τοπικό πλοίο ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' από τη Νεάπολη Βοιών, επιπλέον 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.
Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε στο θέμα.

Δήλωση Δημάρχου Κυθήρων
«Χάρη στην άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων και των εθελοντών κατασβεστηκε ή φωτιά στα Φριλιγκιανικα με τη συνδρομή και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών. Ευτυχώς αποσοβηθηκαν τα χειρότερα. Ευχαριστώ πολύ τον Αντιπεριφερειαρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπερο το προσωπικό του ΠΣ και της ΕΛΑΣ τους εθελοντές και τους κατοίκους.»

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου