Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Β.ΒΕΝΑΡΔΟΣ - ΤΟ CAMPING ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2022, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΈΝΑ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΒΛΕΜΟΝΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το camping στο Καψάλι Κυθήρων, που είναι και το μοναδικό του νησιού θα παραμείνει κλειστό, δημιουργώντας οικονομική ζημιά σε επαγγελματίες αλλά και προβληματισμό σε τουρίστες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο διακοπών.
Η πανδημία του Covid 19 και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις πήγαν πίσω την όλη προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, για την αδειοδότηση του χώρου ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η μακροχρόνια μίσθωσή του ως camping σε ιδιώτες επενδυτές.
Για το σημαντικό αυτό θέμα απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Βαγγέλη Βενάρδο να μας ενημερώσει για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία και για το πότε θα επαναλειτουργήσει ξανά το camping:
« Η επαναλειτουργία του Camping στο Καψάλι αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και για εμένα προσωπικά.
Αν δεν είχε προκύψει η πανδημία του covid 19 θα μπορούσαμε να είχαμε προλαβει και τη φετινή σεζόν, ωστόσο παρά τις προσπάθειές μας αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Αυτή τη στιγμή αναμένουμε την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης για να εκδοθεί η άδεια από το δασαρχείο, καθώς η περιοχή εκεί είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση και στη συνέχεια την άδεια από την Πολεοδομία για να κατασκευαστούν δυο καινούργια κτίρια, ένα ιατρείo και νέες τουαλέτες ΑμΕΑ.
Μαζί με την κατασκευή των νέων κτιρίων απαιτείται κι αλλαγή χρήσης των παλιών.
Η επιτροπή έχει αναθέσει σε ιδιώτη μηχανικό τα σχέδια και τη διαδικασία έκδοσης των αδειών από την πολεοδομία και την αρχαιολογία, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει τους φακέλους.
Η άδεια από το δασαρχείο αποτελεί το κλειδί για να προχωρήσουν άμεσα οι υπολοιπες διαδικασίες.
Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 2021 να έχουμε προχωρήσει και στη μίσθωση του χώρου, πλέον ως αδειοδοτημένο camping με σήμα από τον ΕΟΤ και να λειτουργήσει ξανά από το καλοκαίρι του 2022.
Η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια, πάνω από 10 έτη.
Κατανοούμε πλήρως την αγωνία και την αγανάκτηση των επαγγελματιών καθώς και τον προβληματισμό των τουριστών, ωστόσο δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε χωρίς να ληφθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
Το καθεστώς που ίσχυε πριν κλείσει ήταν απαγορευτικό για τη λειτουργία του camping με τη καινούργια νομοθεσία. Τα χέρια μας ήταν δεμένα, ουτε να το μισθώσουμε θα μπορούσαμε χωρίς τις άδειες, ούτε κανείς θα ενδιαφερόταν να το μισθώσει με τα παλιά δεδομένα, διότι δεν θα μπορούσε ποτε να το λειτουργήσει.
Παράλληλα με την αδειοδότηση του camping στο Καψάλι, δημιουργούμε ένα νέο χώρο πρασίνου, με δενδροφύτευση 80 δέντρων στον χώρο του παλιού camping στον Αβλέμονα.
Στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας λειτουργούμε πάντα με αίσθημα ευθύνης, με απόλυτη νομιμότητα και με γνώμωνα τα μακροπρόθεσμα ωφέλη για τα νησιά μας.»

Ακολουθούν φωτογραφίες με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο χώρος του camping στο Καψάλι:









Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Παγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου