Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Το πολύχρωμο και πολύβουο παραδοσιακό παζάρι του Ποταμού είναι το σημείο συνάντησης για τους Κυθήριους και μη, κάθε Κυριακή πρωί.
Η Δημοτική Αρχή, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4497/2017 με βάση τον οποίο το παραδοσιακό παζάρι του Ποταμού κινδύνευσε να διακοπεί οριστικά, εργάστηκε συστηματικά και σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς και με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη νόμιμη διατήρηση του παζαριού με βάση το Διάταγμα του 1927 με το οποίο ιδρύθηκε.
Για να μην αλλοιωθεί ο αμιγώς παραδοσιακός χαρακτήρας του που σχετίζεται αποκλειστικά με την πρωτογενή παραγωγή, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, η Δημοτική αρχή δημιούργησε Κανονισμό λειτουργίας του παζαριού ο οποίος συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην περαιτέρω προβολή της παραδοσιακής αυτής δραστηριότητας του Ποταμού που σχετίζεται και με τον τουρισμό, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
Το παζάρι του Ποταμού αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσης των Κυθήρων και παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από αυτό σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Δείτε εδώ βίντεο από το έτος 1972 με εικόνες του παζαριού στον Ποταμό.
Δείτε εδώ  βίντεο από το έτος 1981 με εικόνες του παζαριού στον Ποταμό.
Δείτε εδώ βίντεο από το έτος 1987 με εικόνες του παζαριού στον Ποταμό.

Διαβάστε αναλυτικά το νέο κανονισμό του παζαριού ΕΔΩ

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

1 σχόλιο:

  1. Έλεγχος στις εγκαταστάσεις του παραγωγού ,έχω δει παραγωγούς που βγάζουν το μέλι στο Λέστεκο και παραγωγό άλλου προϊόντος, που το ωρίμαζε και το αποθήκευε στην τουαλέτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή