Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 9/5

Το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης των Κυθήρων ‘KytheraTrails’ απέσπασε την κορυφαία διάκριση platinum στα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού ‘TourismAwards 2022’, σε όλη την ενότητα ‘Sustainability’ (‘Αειφορία’).
Η απονομή των βραβείων έγινε χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με μια λαμπερή τελετή, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα. Στην ένατη αυτή διοργάνωση, με περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλη χρονιά, επιβραβεύτηκαν οι πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες πρωτοβουλίες του κλάδου.
Η υποψηφιότητα με τίτλο ‘KytheraTrails – καινοτομίες & πράσινες υποδομές για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη’ απέσπασε όχι μόνο το χρυσό βραβείο στην υποκατηγορία ‘Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη’, αλλά και το πλατινένιο όλης της ενότητας Sustainability. Το KytheraTrailsείναι πλέον στις 13 κορυφαίες πρωτοβουλίες του ελληνικού τουρισμού οι οποίες κατέκτησαν platinumβραβεία στις κατηγορίες τους για το έτος 2022. Επιπλέον, το πρόγραμμα τιμήθηκε και με το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία sports&adventuredestination.
Τους φακέλους υποψηφιοτήτων κατέθεσε το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και τα βραβείααυτά αποτελούνσημαντική διάκριση για όλους τους εταίρους του προγράμματος: το Δήμο Κυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε μέσω online συστήματος από ομάδα ανεξάρτητων κριτών. 
Τα βραβεία παρέλαβανόλοιοι εταίροι του προγράμματος ως ομάδα στη σκηνή, με ειδική αναφορά στον κάθε οργανισμό. Στους χαιρετισμούς του ο Γιώργος Π. Κασιμάτης, πρόεδρος του ΚΙΠΑ, αναφέρθηκε στην ομαδική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Κυθήριους. Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, αναφέρθηκε στα Κύθηρα ως σύμβολο και μια ‘πραγματική ουτοπία’, προσκαλώντας όλους τους παρευρισκόμενους στα Κύθηρα. Ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του ΚΙΠΑ, συγκινημένος ανέφερε ότι το όραμά του γίνεται πραγματικότητα προς όφελος της κυθηραϊκής κοινωνίας.
Η πλατινένια υποψηφιότητα βασίστηκε σε όλη τη δουλειά των τελευταίων χρόνων, με ορόσηματην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών, την προσέγγιση INCREAteτου MedINA, την πιστοποίηση GreenFlagTrails, την επιστημονική καταγραφή και εθνογραφική έρευνα για το θεματική ταυτότητα των διαδρομώναλλά και την ανακατασκευή 26 μικροφραγμάτων στη ρεματιά του Καραβα για την ανάδειξη της παραδοσιακής και αειφόρου διαχείρισης υδατικών πόρων.
Όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπήςτων βραβείων, σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards έχουν μοναδική αξία γιατί αποτελούν επιβράβευση των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας από τους επαγγελματίες του χώρου. Χωρίς ανταγωνιστικά φίλτρα και παρωπίδες αναγνωρίζουμε το έργο, αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων και τοποθετούμε την οικονομία της φιλοξενίας εκεί που πραγματικά βρίσκεται, στην κορυφή του οικονομικού βίου του τόπου».
MoreInfo&Links

Πηγή: Ρήγας Ζαφειρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου