Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' - ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TERRA KYTHERIA, ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ

Όταν ένας θεσμικός παράγοντας αναφέρεται στον τόπο σου εγκωμιαστικά, είναι λογικό να φουσκώνεις από υπερηφάνεια. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο παράγοντας είναι το κορυφαίο θεσμικά πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν! 
Η αναφορά έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου Rural Pact, όπου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε την αξία που έχει η υποστήριξη καινοτόμων και έξυπνων δράσεων (γεωργία ακριβείας και πιστοποίηση) οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης. Επέλεξε μάλιστα, από όλη την Ευρώπη, να αναφερθεί στο πρόγραμμα Terra Kytheria που πραγματοποιείται στο νησί μας! 
Η δημοτική παράταξη “Κύθηρα-Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ” θέλει να συγχαρεί το ΚΙΠΑ και το Medina που είναι οι εμπνευστές του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους αγρότες που συμμετέχουν και κάνουν το πρόγραμμα πραγματικότητα! Είμαστε σίγουροι θα το δούμε στη βελτίωση της αξίας των προϊόντων μας προς όφελος όλου του νησιού. 
Ταυτοχρόνως, η συγκεκριμένη δράση (πλέον και η διεθνής της αναγνώριση) μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στις προτάσεις που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί από πολλές πλευρές (και από εμάς) για μια άλλη αναπτυξιακή προσέγγιση για τα Κύθηρα. Μια ανάπτυξη η οποία να μην είναι μονόπλευρα προσανατολισμένη στον φθηνό τουρισμό, αλλά να περιλαμβάνει και άλλες δράσεις προς όφελος των Κυθηρίων και όχι των εργολάβων…
Ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας της τοπικής οικονομίας (αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή και μεταποίηση) μπορεί και πρέπει να στηριχθούν προκειμένου τα Κυθηραϊκά προϊόντα να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα, αλλά και να μπορούν να πωλούνται σε αξιοπρεπείς τιμές. Και για μία ακόμα φορά θα επαναλάβουμε την ανάγκη δημιουργίας και στήριξης του (προβλεπόμενου από το νόμο) “Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης” που, κατάλληλα στελεχωμένο, θα στηρίζει όλη αυτή την παραγωγική διαδικασία.
Αυτά προϋποθέτουν διαβούλευση (και όχι “Λουδοβίκειες συμπεριφορές”), προϋποθέτουν αξιοποίηση όλων των ανθρωπίνων πόρων που διατίθενται (και όχι αναθέσεις σε “ημετέρους”), προϋποθέτουν γνώσεις (και όχι αντιπαράθεση με όποιον λέει κάτι διαφορετικό). Με λίγα λόγια προϋποθέτουν μιαν άλλη δημοτική αρχή και μια σύγχρονη λογική αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων… 
Τα Κύθηρα βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένα από την ύπαρξη, αλλά και τη διεθνή αναγνώριση του προγράμματος Terra Kytheria.
Καλούμε όλους τους Κυθηρίους (και ειδικά όσους έχουν ανάλογες γνώσεις και δεξιότητες), να συμβάλλουν προκειμένου το νησί μας να καταστεί πρωτοπόρο συνολικά σε μίαν άλλη αναπτυξιακή πορεία. Για να μείνουν στα Κύθηρα οι νέοι μας και να αποτελέσουμε πόλο έλξης και για άλλους πολίτες, Έλληνες και ξένους, που μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν σε μια σύγχρονη προοδευτική αναπτυξιακή πορεία.
Οι λύσεις είναι αποτέλεσμα της εργασίας των πολλών και όχι της “ψωνισμένης αυθεντίας” του ενός…

«Κύθηρα-Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ»

1 σχόλιο:

  1. το έχετε το κολληματάκι σας με τους εργολάβους πάντως
    μήπως επειδή σας γράφουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή