Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΈΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αναστασίας Κυθήρων.
Η πολύωρη συντονισμένη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες, οι εναέριες κι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές κατοίκους, απέδωσαν καρπούς και παρά τις αντιξοότητες που είχαν ν' αντιμετωπίσουν (ισχυροί άνεμοι και δύσβατη περιοχή), κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν και στη συνέχεια να σβήσουν, την επικίνδυνη πυρκαγιά.
Καταλυτικό ρόλο γι' ακόμα μια φορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έπαιξαν τα πολλά εναέρια μέσα που επιχείρησαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Κύθηρα.
Το βράδυ της Τρίτης 6/9 το πλοίο Πορφυρούσα, εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο για την μεταφορά στο νησί των Κυθήρων 10 πυρσβεστικών οχημάτων, μαζί με τα πληρώματά τους από την Πελοπόννησο.
Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, η νύχτα θα είναι μεγάλη για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς θα επιχειρούν συνεχώς για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.
Πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για εκατοντάδες στρέμματα καμένης γης κι ελαιόδεντρα, που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά.
Από τις αρμόδιες αρχές διεξάγεται έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Τέλος αξίζει να πούμε πως υπήρξε μια υποδειγματική κινητοποίηση, άμεση με καλή συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιπετώπιση του περιστατικού.

Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου