Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΩΤΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Συνεχίζονται οι χρηματοδοτήσεις για νέα έργα του Δήμου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε χρηματοδότηση 144.000€ για την υλοποίηση της πρότασης «Ανάπλαση Κυπριωτιάνικων» από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».
Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 180.000€, αφορά δράσεις ανάπλασης και εξωραϊσμού και πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εργασίες πλακόστρωσης, διαμόρφωσης δρόμων και εργασίες φωτισμού δρόμων του οικισμού Κυπριωτιανίκων Κυθήρων. Η μελέτη εκπονήθηκε από την Αρχιτέκτονα του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων ΠΕ Νήσων κα. Ειρήνη Ραφαηλάκη και έχει όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις.

Οι δράσεις αυτές θα συμβάλλουν ουσιαστικά και άμεσα στην βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των μόνιμων αλλά και των εποχικών κατοίκων με έργα αναβάθμισης του οικιστικού ιστού με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητά του.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της ανάπλασης είναι:

  • η οριοθέτηση μιας διαδρομής ήπιας κυκλοφορίας που χαρακτηρίζεται από δαπεδόστρωση με τσιμεντένιους κυβόλιθους σε γήινες αποχρώσεις, που προσομοιάζουν στα φυσικά πετρώματα της περιοχής.
  • ο σχεδιασμός «στάσεων» – νησίδων, σε ελαφρώς διαφορετικό επίπεδο, εύκολα προσεγγίσιμων και από άτομα ΑΜΕΑ, με τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, και πρασίνου, οι οποίες θα λειτουργούν και ως πλατώματα.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου