Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

"VIRTUAL MUSEUM FOR THE ANTIKYTHERA MECHANISM" - Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

Ποιος είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων; Τι υπολόγιζε; Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνά του; Τι είναι το "Virtual Museum for the Antikythera Mechanism" και ποιοι μπορούν να το "επισκεφτούν" Μπορούν τα «serious games» να βοηθήσουν στην κατανόηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς; Ποια είναι η επίδραση της εικονικής πραγματικότητας στην ερμηνεία και την κατανόηση του πρώτου ανθρώπινου υπολογιστή; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα τέθηκαν στην εκδήλωση - παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο 14.
Η ερευνητική ομάδα του Computer and Network Systems Technologies Laboratory (CNST-Lab) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με εισηγητές τον καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη και τους υποψήφιους διδάκτορες Λευτέρη Αναστασοβίτη και Χριστίνα Τσίτα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού που όχι μόνο έδειξε ενδιαφέρον για να εμβαθύνει τις γνώσεις του στην ιστορία και τη λειτουργία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων αλλά και για να παρακολουθήσει το καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα "VR-Games-Lab: 3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με χρήση της εικονικής πραγματικότητας" που υλοποιείται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απευθύνεται σε αρχάριους και μη που ασχολούνται με το αντικείμενο των τρισδιάστατων γραφικών, της εικονικής πραγματικότητας και των παιχνιδιών σοβαρού σκοπού.
Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων, μουσειολόγοι, εκπαιδευτικοί, αρχαιολόγοι, διακοσμητές, μηχανικοί, ερευνητές, ιατροί, φυσικοί και φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της βιομηχανίας του θεάματος στην επαγγελματική ή εκπαιδευτική καθημερινότητά τους.
Τη συζήτηση πλαισίωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος επιβεβαίωσε τη στήριξη του νεοσύστατου FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα και το ενδιαφέρον που έχει ήδη δείξει η δημιουργική βιομηχανία του κινηματογράφου και των ψηφιακών παιχνιδιών.


Πηγή: Λευτέρης Αναστασοβίτης - Ιωάννα Δανδέλια
Φωτογραφίες: Λευτέρης Αναστασοβίτης, uom.gr

ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ 15/9

Χάθηκαν την Κυριακή 15/9, δύο ''λαγόσκυλα'', στην περιοχή Βαγγελάδα, Αγίου Μάμα, στο Λιβάδι Κυθήρων.
Το ένα είναι αρσενικό, ράτσας Beagle, φέρει κουδούνι στο λαιμό κι ακούει στο όνομα Λούης. Το δεύτερο είναι θυληκό, με μαυροκόκκινο τρίχωμα και με λουράκι στο λαιμό κι ακούει στο όνομα Βέρα.
Αν κάποιος είδε ή ξέρει κάτι παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Νίκο Ανδρόνικο στα τηλέφωνα: 2736031118 και στο 6979272400.

Φωτογραφία αρχείου
Πληροφορίες: Νίκος Ανδρόνικος

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ''ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΠΑΓΝΗ'' ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Πηγή: Δημήτρης Μοιρασγεντής
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' - ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΣτΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΤ ΣΤΟΝ ΜΑΛΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η "ΑΡΤΕΜΙΣ" - Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας - Χερσονήσου Μαλέα πληροφορεί τους συμπατριώτες μας ότι, δυστυχώς, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Συλλόγου μας εναντίον της χωροθέτησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, στο τμήμα που αφορά τον Δήμο Μονεμβασίας. Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή αφορούσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου.
Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε και την προσφυγή του Δήμου Μονεμβασίας, επίσης κατά της ΑΕΠΟ του έργου.
Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου. Όταν το πληροφορηθούμε, θα ενημερώσουμε αμέσως επ' αυτού.
Εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" κατά της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός σχεδιασμός σχετικά με την περιοχή μας αφορά την προσαιγιάλωση του καλωδίου διασύνδεσης εντός του όρμου των Βατίκων, υπογειοποίηση του καλωδίου Υψηλής Τάσης έως τον κατασκευαζόμενο Τερματικό Σταθμό Αντιστάθμισης της ΔΕΗ στη Σκλαβούνα (9,3 χιλιόμετρα) και εναέριο δίκτυο με πυλώνες Υψηλής Τάσης από την Σκλαβούνα μέχρι τους Μολάους (27,5 χιλιόμετρα).
Ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" μαζί με άλλους 31 συλλόγους και φορείς διεκδίκησε από την αρχή την ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ της Χερσονήσου του Μαλέα όσον αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου, προβάλλοντας ισχυρότατα κοινωνικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά επιχειρήματα. Αρνητική υπήρξε και η γνωμοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του Δήμου Μονεμβασίας, όσον αφορά τη χωροθέτηση του έργου. Δυστυχώς, ουδείς εισακούσθηκε από την τέως κυβέρνηση, που επέμεινε μέχρι τέλους σε μία σκανδαλώδη διακριτή μεταχείριση σε βάρος του Δήμου Μονεμβασίας έναντι της Κρήτης, όπου το καλώδιο υπογειοποιείται στην ολότητά του.
Εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι ο Τερματικός Σταθμός Αντιστάθμισης της ΔΕΗ στη Σκλαβούνα άρχισε να κατασκευάζεται μήνες πριν από την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ!
Η υλοποίηση, δηλαδή, του αρχικού σχεδιασμού του ΑΔΜΗΕ όσον αφορά το έργο στον Δήμο Μονεμβασίας, ξεκίνησε πολύ πριν, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί οριστικά επί των προσφυγών που είχαν κατατεθεί εναντίον του. Όσο καλόπιστοι κι αν θέλουμε να είμαστε, το γεγονός αυτό δημιουργεί κάποια πολύ εύλογα ερωτήματα...
Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" συνεχίζει τον αγώνα για τη μη εγκατάσταση πυλώνων ΥΤ στον Δήμο Μονεμβασίας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου είχε ταχθεί και ο νυν Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ως Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί τον Δήμο μας τον Απρίλιο του 2018, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εγκατάσταση πυλώνων ΥΤ ως κάτι "αδιανόητο στις μέρες μας...".
Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας, στόχος μας είναι να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και επαφές με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικής και Περιφερειακής.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στο αίτημα για μη εγκατάσταση πυλώνων ΥΤ στον Δήμο Μονεμβασίας και άμεση έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού που προβλέπει τον χαρακτηρισμό της Χερσονήσου του Μαλέα ως Περιφερειακό Πάρκο και Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας.
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος              Η Γ.Γραμματέας
Πάνος Γράφος         Καλλιόπη Λιβανού

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ 15 & 16/9


Πηγή: Σοφία Τσαϊλά - TRITON FERRIES
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (14/9) ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΣΟΥΣΑ ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ


Πηγή: Σοφία Τσαϊλά - TRITON FERRIES
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Για το Σάββατο 14/9 προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 4 για το Δήμο Κυθήρων, αναφορικά με τις συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κυθήρων, επισημαίνει τα εξής:
ΔΕΝ επιτρέπεται η πραγματοποίηση καμίας εργασίας στην ύπαιθρο που μπορεί άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσει σπινθήρα ή φλόγα. Ενδεικτικά: κάπνισμα μελισσών, ηλεκροσυγκόλληση, ψησταριές, παραδοσιακοί φούρνοι κ.λπ.
ΔΕΝ πετάμε τσιγάρο στο ύπαιθρο.
ΔΕΝ διανοούμαστε να κάψουμε ξερόχορτα ή ό,τιδήποτε άλλο.
ΔΕΝ σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία όπου εμποδίζεται η ομαλή διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Ισχύει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σε ευπαθείς περιοχές και δάση. Για το Δήμο Κυθήρων οι περιοχές αυτές αναφέρονται σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με ΑΔΑ: ΨΥΥΚ7Λ7-ΩΘΨ που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια. Η σχετική φρούρηση της εισόδου των ευπαθών περιοχών και δασών έχει ανατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ.
Το σύνολο των ιδιοκτητών βυτιων και μηχανημάτων έργου οφείλουν να ανταποκρίνονται άμεσα εφόσον κληθούν για συνδρομή σε συμβάν. Ισχύουν κανόνες επίταξης κατά το Νόμο.
Εάν αντιληφθούμε φλόγα ή καπνό, καλούμε ΑΜΕΣΑ την Π.Υ. στο 199.
Αναλυτικές οδηγίες στο www.civilprotection.gr
Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 14 & 15.9.2019 (ΚΥΤΗΕΡΑ ΕΥΕ)

Πηγή: Kythera - Eye

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD/LEADER για τους Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση εργασίας 26 Ομάδων Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα που έγινε στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίγινα, με αντικείμενο αφενός την υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, αφετέρου το νέο σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», όπου θα συμμετάσχει και ο Δήμος Κυθήρων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία με στόχο την προβολή, προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού πολιτισμού.
Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης έκανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Παρέστη επίσης και ανέλυσε σχετικά ζητήματα ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αμανατίδης, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER με τεράστια εμπειρία στα προγράμματα αυτά καθώς και δεκάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες και στελέχη Ο.Τ.Δ.
Ο κ. Χαρχαλάκης, στην ομιλία του, ευχαρίστησε στις 26 Ο.Τ.Δ. από το σύνολο της Χώρας που αποδέχθηκαν την πρόταση του Δικτύου Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής σχετικά με την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής στην Αίγινα και τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου για την τοπική ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη μεταποίηση. Το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων, δημιουργήθηκε το 2016 από τους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής, με στόχο την υλοποίηση στις περιοχές αυτές του προγράμματος LEADER και μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2019), έχει κατορθώσει τα εξής:
Εντάχθηκε ως δικαιούχος υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER με αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ολοκλήρωσε ήδη την διαδικασία υποβολής προτάσεων για έργα δημόσιου χαρακτήρα, όπου η συνολική ζήτηση (37 προτάσεις συνολικού π/υ 4.639.685,15€) υπερκάλυψε τη δημόσια δαπάνη κατά 320%, με αποτέλεσμα το Δίκτυο να δικαιούται να λάβει και τη σχετική υπερδέσμευση από το αρμόδιο Υπουργείο. Οι πρώτες εντάξεις δημοσίων έργων αναμένονται μέσα στο Φθινόπωρο με το Δήμο Κυθήρων να χρηματοδοτεί καταρχήν το Αστικό Σχολείο Ποταμού με π/υ 375.000€.
Ολοκλήρωσε την διαδικασία υποβολής προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, όπου η συνολική ζήτηση (40 προτάσεις συνολικού π/υ 9.060.549,77€, εκ των οποίων οι 26 από τα Κύθηρα) υπερκάλυψε τη δημόσια δαπάνη κατά 270%.
Ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για το πρόγραμμα του Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας από το οποίο θα προκύψουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.
Αποτελεί τεχνικό σύμβουλο των 8 συμμετεχόντων Δήμων σε ζητήματα μελετών και ωρίμανσης έργων. Ο Δήμος Κυθήρων θα ωριμάσει μέσω του Δικτύου την αναπαλαίωση και ανάδειξη του ιστορικού Παρθεναγωγείου του Καραβά και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων.
Το γεγονός ότι 26 από τις συνολικά 40 υποβληθείσες προτάσεις για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα προέρχονται από τα Κύθηρα, αποδεικνύει ότι το νησί μας έχει μια εξαιρετική πρότερη εμπειρία από την υλοποίηση του προγράμματος LEADER ΙΙ και ΟΠΑΑΧ που στην περίοδο 1998-2009 αξιοποιήθηκαν μέσω της προηγούμενης Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου (η οποία δυστυχώς έκλεισε), με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθούν 44 ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 12.000.000€.
Ο Δήμος Κυθήρων στηρίζει δυναμικά ανάλογες πρωτοβουλίες καθώς μέσα από τα χρηματοδοτικά αυτά εργαλεία και προγράμματα, επιτυγχάνεται η τοπική ανάπτυξη σε τομείς κρίσιμους για την οικονομία, διατηρούνται αλλά και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, που είναι και το κύριο ζητούμενο.
Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΛΙΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΜΕΝΤΟΡΑ» - ΠΕΜΠΤΗ 12/9 ΣΤΟΝ ΑΒΛΕΜΟΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ., στο εστιατόριο "Σωτήρης" στον Αυλαίμονα, θα γίνει παρουσίαση των νέων ευρημάτων του ναυαγίου του Μέντορα, από μέλη της εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων.
Η παρουσία όλων μας θα τιμήσει την προσπάθειά τους.

Πηγή: Κυριακή Ψαρρά
Φωτογραφία αρχείου: kathimerini.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,
Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για σας, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Αρχίζει μια νέα χρονιά. Το σχολείο, παρέχει τη δυνατότητα  να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας έχοντας πάντοτε δίπλα σας τους εκπαιδευτικούς  οι οποίοι  επιτελούν λειτούργημα και όχι  επάγγελμα. Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη.
Διακριτικά κοντά σας σε αυτή σας την προσπάθεια είναι και οι οικογένειές σας.
Η εκπαίδευση χτίζει το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.
Ο Δήμος Μονεμβασίας θα είναι στο πλευρό όλων. Θα διατηρήσουμε όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ασφαλή, καθαρά, ζεστά, φιλόξενα και λειτουργικά. Γιατί στα σχολικά κτίρια χτυπά η καρδιά της τοπικής μας κοινωνίας.
Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών - εκπαιδευτικών - γονιών και Δημοτικής Αρχής, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό.
Καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Πηγή: monemvasia.gov.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Π.Κ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Κυθήρων Επιπυραγός κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου και το προσωπικό θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά για την συμμετοχή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 24-09-2019 και ώρα 19:29΄ στη θέση Μανταλά Τ.Κ. Κοντολιανίκων ν. Κυθήρων τους παρακάτω:
1) Τον Δήμαρχο Κυθήρων και το προσωπικό, ειδικότερα τους κ.  Αντιδημάρχους Ζαντιώτη Παναγιώτη και Κατσανεβάκη Ιωάννη.
2) Τους Προέδρους Κοινοτήτων Κοντολιανίκων κ. Κασιμάτη Ιωάννη, Καρβουνάδων κ. Κασιμάτη Τζάννε Ιωάννη και Μητάτων κ. Σκλάβο Γεώργιο.
3) Τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Πλωτάρχη (Ε.) Εμμ. Αμπλιανίτη Π.Ν. και το προσωπικό.
4) Τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων Υπαστυνόμο Β΄ κ. Γιαννακόπουλο Παναγιώτη και το προσωπικό.
5) Τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Μοτσάκο Θεόδωρο και τον Λιμενοσταθμάρχη Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Τσώλη Δ. Λάμπρο, καθώς και το προσωπικό.
6) Τον Επικελευστή (ΦΑΡ) Μιχαήλ Ντοκόπουλο Φαροφύλακα Φάρου Μουδαρίου επιτηρητή Φάρου Καψαλίου και τον πατέρα του κ. Αλέξανδρο  Ντοκόπουλο.
7) Τον Δασονόμο κ. Αρβανίτη Σταύρο.
8) Τον κ. Τραβασάρο Ανδρέα για την ενεργή συνδρομή με ερπυστριοφόρο όχημα και τους κ. Πετρόχειλο Γεώργιο και Σουρή Νικόλαο για την ενεργή συνδρομή τους με τους εκσκαφείς ιδιοκτησίας τους, όπως επίσης τις επιχειρήσεις Αφοι Ν. Λουράντου και Αφοι Γλυτσού, και τους  ιδιώτες  κ.  Καλοκαιρινό Βαλέριο και κ. Τζάννε Ιερώνυμο για τις υδροφόρες και οχήματα που διέθεσαν.
9) Τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Κ. Κυθήρων και κ. Ανδρουλιδάκη Ζαχαρία.
10) Την πλοιοκτήτρια εταιρεία Triton Ferries για την άμεση ανταπόκριση μεταφοράς οχημάτων και προσωπικού, όπως επίσης και την καταβολή προσπάθειας επιστροφής των δυνάμεων στις Υπηρεσίες τους, χωρίς να παραμείνουν με αναμονή στο λιμάνι, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση των ημερών.

Ο Προϊστάμενος
Λάζαρος Π. Κωνσταντίνου
Επιπυραγός

Φωτογραφία αρχείου: PhotoCerigo