Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΣΤΙΣ 22 & 23/2 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ


Πηγή: TRITON FERRIES
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων:
Θέμα:  «Απαραίτητες εργασίες στο κτίριο του Γυμνασίου Κυθήρων»
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,
ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου μας, επιθυμούμε κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε για τις μέχρι τούδε εργασίες που γίνονται, παρ΄ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τη βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος και τη στεγανοποίησή του.
Θέλουμε όμως να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών ( και γι΄ αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα ) αλλά και με τη γενικότερη όψη του. Θεωρούμε πως και αυτή βοηθάει στη λειτουργία του, εφόσον ένα όμορφο κτίριο προδιαθέτει θετικά τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία χρησιμοποιείται σαν τάξη (λόγω έλλειψης αιθουσών), όταν βρέχει από Α – ΒΑ γεμίζει νερό και καθίσταται ακατάλληλη.
Η διαφαινόμενη ως πιο σίγουρη λύση είναι η ενισχυμένη κατασκευή στεγάστρου.
Ο κάτω προαύλειος χώρος παρουσιάζει καθίζηση και, καθώς το ύψος από το δρόμο είναι μεγάλο, καθίσταται άκρως επικίνδυνος αφού εκεί παίζουν τα παιδιά στα διαλείμματα.
Είναι απαραίτητη η γενική συντήρηση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά με τις κατάλληλες  επιδιορθώσεις, αλλαγές  κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμούς, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου.
Ελπίζοντας ότι θα βρούμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας για τη βελτίωση του μοναδικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού μας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σας σε ό,τι μας χρειαστείτε.

Με τιμή,
Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
ο   Πρόεδρος
ιερεύς Παν. Γ. Μεγαλοκονόμος

και η απάντηση του Δημάρχου Κυθήρων:
Προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυθήρων
Σε απάντηση της από 18-2-2019 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2019 (που θα ενεργοποιηθεί στις επόμενες ημέρες) υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ύψους 74.000€ για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων στο νησί, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα αναλωθεί για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχετε θέσει, αλλά και αρκετών ακόμα.
Εργασίες εξωτερικών χρώσεων του σχολικού συγκροτήματος έχουν ήδη ανατεθεί σε εργολάβο από το 2018, ωστόσο θα εκτελεστούν μόλις παύσουν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μέσα στο Μάρτιο θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) με αντικείμενο την χρονίζουσα υπόθεση της προσθήκης 3 νέων αιθουσών στο κτήριο του Γυμνασίου, για την οποία υπάρχει προμελέτη του ΟΣΚ ήδη από το 2009.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και ενημέρωση.

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων

Πηγή: Γκλόρια Βάρδα
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 16/2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019  στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».
ευχαριστούμε θερμά όσους με τις προσφορές τους και τη συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της βραδιάς και όσους ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια μας.
Η πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου
Βασιλική Σαμίου - Φλωροπούλου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΪΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο Καβομαλιάς» ενημερώνει τα μέλη, συμπατριώτες και φίλους του για την αναβολή της  ετήσιας εκδήλωσης, κοπής της Βασιλόπιτας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα καιρικά προγνωστικά για το διήμερο 23-24/2/2019 καθώς και την ασφάλεια περί μετακινήσεων, το Δ.Σ του Συνδέσμου αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:00, στον ίδιο χώρο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει. (Δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη, Παναγή Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΞΙ (6) ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Δύο έργα διάνοιξης νέων υδρευτικών γεωτρήσεων ξεκίνησαν σήμερα στα Κύθηρα. Πρόκειται για 6 συνολικά νέες γεωτρήσεις, τις μελέτες για τις οποίες, την πλήρη ωρίμανση αλλά και τη δαιδαλώδη διαδικασία χρηματοδότησης έφερε εις πέρας εξολοκλήρου η Δημοτική Αρχή.
Η συνολική δαπάνη για τη διάνοιξη των νέων γεωτρήσεων είναι 125.793€, εκ των οποίων τα 70.300€ καλύπτονται από χρηματοδότηση του ΠΔΕ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος των γεωτρήσεων είναι η υδροδοτική ενίσχυση περιοχών του νησιού, που κυρίως κατά το θέρος έχουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης.
Τέλος, συνδέθηκε και λειτουργεί η νέα μεγάλη μεταλλική δεξαμενή πόσιμου ύδατος 200 κυβικών, στη Σκληρή, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ενισχύει την ευρύτερη περιοχή συμβάλλοντας σημαντικά στην επάρκεια νερού.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

''Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΡΕΜΟΥΛΑΣ'' - ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 17/2

Την Κυριακή 17/2, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Χώρας Κυθήρων διοργάνωσε παράσταση κουκλοθέατρου, για μικρά και μεγάλα παιδιά, στο Σχολείο του κάτω Λειβαδίου.
Στην παράσταση συμμετείχαν: η Καρολίνα, ο Δημήτρης, ο Νίκος, η Νταϊάνα και η Κυριακή.
Συγχαρητήρια σε όλους!


το video της παράστασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Video: PhotoCerigo

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΪΤΩΝ ''Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ'' - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2019

Ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών«Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ» σας καλεί στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτάς του, την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 17:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας (Νίκαια, Παναγή Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).
Η φετινή μας εκδήλωση εστιάζει την θεματολογία του, στον Ιερό τόπο του Κάβομαλιά, με αφορμή το ημερολόγιο που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο του χωριού μας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των απαραίτητων εργασιών των μοναστηριών.
Την εκδήλωσή μας θα τιμήσει η χορωδία του χωριού μας  σε ολιγόωρο μουσικό πρόγραμμα.
Ειδικά για την εκδήλωση θα ξεκινήσει πούλμαν από τον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο  23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:30 με προορισμό τον Πειραιά και με επιστροφή την επόμενη ημέρα.
Συμβολική τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ με επιστροφή.
Δηλώσεις συμμετοχής Mini Market κ. Ρόζη Δελακοβία.
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11:45 π.μ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μετά ξεναγήσεως, στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα « Σταύρος Νιάρχος».
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως και θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
Πληροφορίες: Γιάννης Δελακοβίας: 6945946733

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
17.00 - 17.30: Προσέλευση
Ανανεώσεις συνδρομών / Διάθεση Ημερολογίου
17:30 - 17:35 :Χαιρετισμός Δ.Σ
17:35 - 18:10: Παρουσίαση Ημερολογίου - ομιλία:
"ΤΑ  ΙΣΤΟΡΙΚΑ  ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΕΑ.
ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ"
18:10 - 18:45: Κάλαντα & Τραγούδια από την χορωδία του χωριού μας.
18:45 - 18:50: Βράβευση εισαχθέντων σε ΑΕΙ / ΤΕΙ, Χαιρετισμοί επισήμων. 
Κοπή Πίτας - Μικρή δεξίωση

Πηγή: agiosnikolaos.net

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Σημαντικές διακρίσεις για το Δήμο Μονεμβασίας αποτέλεσαν οι βραβεύσεις δύο έργων με πράσινο και τεχνολογικό αποτύπωμα. Οι διακρίσεις αφορούσαν τα Greek Green Awards 2019 που απονεμήθηκαν στο Δήμο Μονεμβασίας στα πλαίσια του 3ου διεθνές «Verde-tec Forum» που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο «MEC» της Παιανίας (15 – 17 Φεβρουαρίου 2019).
Επίκεντρο των εργασιών, η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities.
Παρούσα στις εργασίες, σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, στελέχη Τεχνικών Επιμελητηρίων και του ΣΕΒ και φυσικά, πανεπιστημιακοί του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος.
Σε αυτό το απαιτητικό πάνελ ο Δήμος Μονεμβασίας πραγματοποίησε δύο παρουσιάσεις έργων.
Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μαυρομιχάλη και αφορούσε την Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Λυμάτων ΕΕΛ Μολάων (Βιολογικού Καθαρισμού) με σκοπό την απεριόριστη άρδευση. Το έργο αφορά τον καθαρισμό των υδάτων από τα επεξεργασμένα αστικά λύματα, σε τέτοιο σημείο που θα καταστούν κατάλληλα για χρήση στην άρδευση καλλιεργειών, μειώνοντας έτσι τα φαινόμενα υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την αειφόρο χρήση του νερού.
Η παραπάνω δράση βραβεύτηκε ως 2019 GREEK GREEN AWARDS στην κατηγορία «Ύδατα – Ανακυκλωμένα Επαναχρησιμοποιημένα Ύδατα».

Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τον υπάλληλο του τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Λεωνίδα Ζερβάκο και αφορούσε τη Δικτύωση μεταξύ Δημαρχείου έδρας και καταστημάτων Δημοτικών Ενοτήτων μέσω ασύρματης ζεύξης. Το έργο που βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και ένα έτος, εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις της κορυφογραμμής «Κουλοχέρα» (υψόμετρο 1.000μ) και δικτύωνει με ασύρματη ζεύξη, τα Δημοτικά καταστήματα των Ενοτήτων, Ασωπού, Ζάρακα και Μονεμβασίας με τους servers του Δημαρχείου Μολάων σε ταχύτητα 300Mbps. Αποτέλεσμα η άμεση απόκριση των Δημοτικών εφαρμογών και η γρήγορη εξυπηρέτηση των Δημοτών στον τόπο κατοικίας τους. Ήδη ολοκληρώνεται και η ζεύξη μέσω ιδεατού δικτύου VPN και με το Δημοτικό κατάστημα Βοιών. Το δίκτυο χρησιμοποιούν για την λειτουργία τους το ΚΕΠ Μολάων, το γραφείο ΙΚΑ το γραφείο ΔΟΥ και η Μαθητική Εστία.
Η παραπάνω δράση βραβεύτηκε ως 2019 GREEK GREEN AWARDS στην κατηγορία «Διεργασία – Εξοικονόμηση Πόρων Υπηρεσιακής κινητικότητας Intranet».
Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραβρέθηκαν ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος  και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Δημαράς, από το κοινοβούλιο οι βουλευτές, Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Μανιάτης, Θανάσης Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Γιάννης Σηφάκης και Γιάννης Τσιρώνης πρ. αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πανεπιστημιακοί όπως ο γνωστός Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Ευθύμης Λέκκας, ο Δρ. Αδαμάντιος Σκορδίλης του Πολυτεχνείου Βερολίνου, οι καθηγητές του Μετσόβιου Κωνσταντίνος Αραβώσης, Κωνσταντίνος Μουστάκας, Λουκάς Γεωργαλάς, Ανδρέας Καλλιώρας και Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο Βασίλειος Αγγελής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Πέδρο Ναδαΐς, καθηγητής Πανεπιστημίου Λισαβόνας.
Στελέχη Τεχνικών Επιμελητηρίων, στελέχη του ΣΕΒ αλλά και της Αυτοδιοίκησης όπως ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα και πλήθος επιστημόνων του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος.
Οι βραβεύσεις γεμίζουν ικανοποίηση τα στελέχη του Δήμου Μονεμβασίας, πιστοποιώντας την ποιότητα των έργων, την καινοτομία που τα χαρακτηρίζει και βέβαια την αναγνώριση που αυτά τυγχάνουν σε Πανελλήνιο επίπεδο μέσω των βραβεύσεων.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 17.2.2019

Την Κυριακή 17/2 ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντολέων, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κυθήρων, σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Φράτσια Κυθήρων.
Ακολουθούν φωτογραφίες και το video της εκδήλωσης:


το video της εκδήλωσης:Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Video: PhotoCerigo

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ 20.3.2019

Πηγή: Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΑΛΑΝΗ» ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ένα σοβαρό πρόβλημα οδικής σύνδεσης του Ποταμού με την Αγ. Πελαγία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του βόρειου τμήματος του νησιού των Κυθήρων λόγω της σοβαρής κατολίσθησης της 16ης Φεβρουαρίου 2019, οδεύει προς την αποκατάστασή του. . .
Ενόψει του Πάσχα που αποτελεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί, η Περιφέρεια Αττικής σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της ΠΕ Νήσων ενήργησε για άλλη μια φορά -όπως επανειλημμένως έχει πράξει και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις- ταχύτατα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που είχε προκύψει μετά την μεγάλη κατολίσθηση των βράχων.
Μετά από αυτοψίες, συντάχθηκε τεχνικογεωλογική έκθεση καθώς και προϋπολογισμός για τις εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκατάστασης των πρανών που ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε 416.925,04€.
Δεν μένει πλέον τίποτα άλλο από το να προβεί ο Δήμος των Κυθήρων σε όλες τις απαραίτητες -λόγω αρμοδιότητας- ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: Τάκης Χατζηπέρος

ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 19/2 - ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Γραμμή για την Τουρκία έχει βάλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο του Ερντογάν το “Deepsea Metro I”, το οποίο πέρασε πολύ κοντά απ' τα Κύθηρα, το πρωί της Τρίτης 19/2, ενώ τώρα βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου.
Το πλωτό γεωτρύπανο του Ερντογάν πλέει με χαμηλή ταχύτητα και αναμένεται να φτάσει στα ναυπηγεία της Γιάλοβας κοντά στην Κωνσταντινούπολη μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Το νέο απόκτημα του “σουλτάνου” θα περάσει αρκετό καιρό στα ναυπηγεία και δεν αναμένεται να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κάποια έρευνα πριν το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.
Πρόκειται ωστόσο για το δεύτερο “όπλο” στα χέρια του “σουλτάνου” Ερντογάν (μαζί με το Deapsea Metro II που μετονομάστηκε σε Fatih) στο πλαίσιο του πολέμου πιέσεων προς Ελλάδα και κυρίως Κύπρο στον ενεργειακό τομέα.

Η θέση του πλοίου νωρίτερα σήμερα:
η θέση του πλοίου απόψε και η μέχρι τώρα πορεία του:
Πηγή: newsit.gr
Πρόσθετες πληροφορίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: marinetraffic.com

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ''ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ... ΔΕΝ ΤΑΣΣOMΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ''

Αγαπητοί συμπατριώτες Μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η παράταξή μας θεωρεί αναγκαίο να καταστήσει γνωστές, τη στάση και τις προθέσεις της.
Καταρχήν εμείς, όσοι απαρτίζουμε αυτή τη κίνηση σεβόμενοι τις μνήμες του Ιδρυτή μας Μανόλη Στάθη και του Επικεφαλής μας Δημήτρη Λουράντου, σεβόμενοι τις αρχές τους, τις απόψεις, την αγάπη τους για τα νησιά μας, τις προθέσεις και τα οράματά τους, την ακέραιη στάση τους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιών μας, αποφασίσαμε τα εξής:
Η παράταξή μας μένει ενεργή και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κι ευθύνη τις επερχόμενες εκλογές.
Δεν τάσσεται και δεν συμπράττει με κάποια άλλη παράταξη, διαψεύδει δε τις όποιες φήμες μπορεί να κυκλοφορούν.
Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας, ότι θα τους ενημερώσουμε εγκαίρως για τις αποφάσεις που τελικά θα λάβουμε για το καλό της ομαλής και αποδοτικής Διοίκησης των νησιών μας.

Κύθηρα Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι πολίτες

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυθήρων ευχαριστεί το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ καθώς και την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού (laptop, εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες κ.α.) προς το Γυμνάσιό μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πηγή: Ελπίδα Μαριάτου
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

ANOIXTH ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ¨ΑΥΡΙΟ¨ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ 17/2

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του για την κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Πειραιά και Νήσων είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη, με επιχειρηματίες και  επαγγελματίες του νησιού για το αναπτυξιακό αύριο της χώρας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις επιχειρήσεις τους στο ζεστό και φιλικό καφενείο του Γρηγοράκη στα Αρωνιάδικα.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ασφυκτικό φορολογικό περιβάλλον που «πνίγει» τους επιχειρηματίες του νησιού, τους τρόπους και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών αλλά και την εφαρμογή νέων αναπτυξιακών πολιτικών «που θα καταστήσουν το κράτος φίλο του πολίτη και όχι εχθρό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπουτσικάκης.
Οι παρευρίσκοντες συζήτησαν διεξοδικά με τον κ. Μπουτσικάκη προτάσεις  που θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των υποδομών,  της διασύνδεσης, της υπερφορολόγησης, της άνισης μεταχείρισης και της ταλαιπωρίας που υφίστανται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται.
Κλείνοντας ο κ. Μπουτσικάκης έδωσε τον τόνο και το ύφος για την επόμενη μέρα λέγοντας: «ότι το μεγάλο  στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και τον  Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι να αλλάξει απλώς την κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει και τη χώρα. Να απαλλάξει τους πολίτες από τα τεράστια φορολογικά βάρη, να επιβραβεύσει, επιτέλους, τους σκληρά εργαζόμενους και να σηκώσει ψηλά όσους γονάτισε η οικονομική κρίση».

και το video:


Πηγή: Χριστόφορος Μπουτσικάκης
Κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Video: PhotoCerigo