Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 1.500.000,00 €
Ειδικότερα, «Κατασκευή Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ 07 Δ.Κ Νεάπολης» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.500.000,00 ευρώ.
Αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού για 60 θέσεις βρεφών και νηπίων συνολικά. Η διάταξη των χώρων που έχει επιλεγεί εξασφαλίζει τη μέγιστη οικονομία χώρου σε συνάρτηση με τη λειτουργικότητα των νέων εγκαταστάσεων.
Μορφολογικά το συγκρότημα περιλαμβάνει:
Υπόγειο: Στο υπόγειο βρίσκονται το πλυντήριο – στεγνωτήριο, καθώς και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι για την λειτουργία του σταθμού. ενώ η επικοινωνία με το ισόγειο πραγματοποιείται μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου.
Ισόγειο: Το ισόγειο χωρίζεται σε δύο τομείς (τομέας Α και Β) για την ανάπαυση, απασχόληση και ψυχαγωγία των νηπίων. Επιπλέον των ανωτέρω υπάρχουν άιθουσες υποδοχής (πολλαπλών χρήσεων), κουζίνα – τραπεζαρία, WC, γραφεία διοίκησης και αποθήκες.
Η στέγη του κτιρίου είναι στο μεγαλύτερο τμήμα ξύλινη τετράριχτη με κεραμοσκεπή και κατά το ήμισυ της περιβάλλεται με δώμα μη βατό.
Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας των νηπίων, φύτευση με σημαντικό αριθμό δένδρων καθώς και κατασκευή του σηπτικού βόθρου.
Το συγκρότημα έχει συνολική κάλυψη Ευπογείου=328.94 m2, Εισογείου = 769,01 m², Εημιυπαιθρίων = 69,28m²
Με το παραπάνω έργο επιτυγχάνεται:
• Απλή λειτουργική διάταξη όσον αφορά τους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού
• Λειτουργική αυτονομία των επιμέρους χώρων
• Εύκολη μετάβαση μεταξύ των χώρων του σταθμού
• Αξιοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του οικοπέδου για χώρο πρασίνου και αναψυχής
• Ομαλή ογκοπλαστική ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον
• Μικρή ενεργειακή κατανάλωση

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου