Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

''THE FIRST MARINERS'' - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΌ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την εμπειρία που βίωσε ο άνθρωπος όταν ήρθε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την θάλασσα, θέλουν να αναβιώσουν ο Bob Hobman και η ομάδα του ''The First Mariners'' βάζοντας ένα δύσκολο στοίχημα με την φύση αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Αποστολή τους να ταξιδέψουν κωπηλατώντας από τα Κύθηρα στην Κρήτη πάνω σε μια σχεδία βασισμένη στις πρώτες σχεδίες που έφτιαξε ο άνθρωπος και ταξίδεψε στους Ωκεανούς αναζητώντας το άγνωστο. Η ιδέα αυτού του εγχειρήματος δεν είναι καινούργια, υπάρχει από το 2002, ωστόσο χρειάστηκαν 12 χρόνια για να πάρει σάρκα και οστά κι αν όλα πάνε καλά στα μέσα Ιουλίου το ταξίδι θα ξεκινήσει. 
Την Κυριακή 1 Ιουνίου οι συντελεστές απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους να μαζευτούν στον Πίσω Γιαλό στο Καψάλι Κυθήρων και να συνδράμουν στην προσπάθεια να γυρίσουν την σχεδία και να μπουν οι εργασίες στην τελική φάση τους πριν την ρίξουν στη θάλασσα. Υπήρξε αναγκαιότητα συνδρομής από τον κόσμο καθώς οι εμπνευστές θέλουν να γίνουν όλα με τα χέρια, χωρίς την χρήση μηχανημάτων, όπως τα έκαναν και οι ιθαγενείς στην Ανατολή στο μακρινό παρελθόν.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και η προσέλευση ήταν μεγάλη. Το κλίμα ήταν καλό και οι συντελεστές στις θέσεις τους. Με την προσπάθεια όλων, όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωση των εργασιών για να ξεκινήσει το ταξίδι!
Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν από την ομάδα αλλά και από την οικογένεια Αρώνη τοπικά κεράσματα, κάτι που ενθουσίασε τους ξένους επισκέπτες που παρευρέθηκαν!
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα αλλά και για το ίδιο το εγχείρημα μπορείτε να βρείτε ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΕΔΩ
Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Καλλίγερο, που εκτέλεσε χρέη μεταφραστή κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών συνεντεύξεων.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του PhotoCerigo καθώς και video του TSIRIGOTV που κάλυψε το γεγονός.


































και το video:



Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Tsirigo TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου