Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΕΊΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΏΡΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 71 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ & ΘΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια του Κάβο Μαλιά - ανοιχτά των Βελανιδίων, για την διάσωση 71 μεταναστών σε σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το απόγευμα της Κυριακής 5/2.
Σκάφος αδιευκρίνιστων μέχρις στιγμής στοιχείων, που έπλεε στα ανοιχτά της Μονεμβάσιας Λακωνίας, στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής 5/2, κάλεσε στον Ευρωπαϊκό Αριθμό έκτακτης Ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια. Άμεσα οι Λιμενικές αρχές το εντόπισαν κι έσπευσαν σε βοήθεια δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα από την Μονεμβάσια κι ένα από την Νεάπολη Βοιών. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς. Στο σκάφος βάσει των πληροφοριών του σταθμού μας επιβαίνουν 71 μετανάστες. Αυτή την ώρα τα πλωτά του Λιμενικού με τα πληρώματα τους δίνουν μάχη με τα κύματα για να ρυμουλκήσουν με ασφάλεια το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν οι μετανάστες στα Βελανίδια Λακωνίας. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και στα Βελανίδια αναμένεται να φτάσουν σε περίπου δύο ώρες.
Από τα Βελανίδια, υπάρχει επιχειρησιακό πλάνο μεταφοράς των μεταναστών οδικώς στη Νεάπολη Βοιών, όπου και θα διανυκτερεύσουν κατά πάσα πιθανότητα στον χώρο του παλιού ''ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ'', όπως είχε γίνει και παλαιότερα σε αντίστοιχη περίπτωση, με μέριμνα του Δήμου Μονεμβασίας και των αρμόδιων αρχών ασφαλείας.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου