Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

“ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ” ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10/3

Ενημέρωση απο “Κύθηρα Αντικύθηρα  - Μένουμε εδώ” 10/03/2022


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ο.Τ.Α.

Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.“

ΑΥΤΗ την πρόσκληση λάβαμε στις 14.30 της 9/3  για να ψηφίσουμε στις 16.00 της 9/3
Οπως είχαμε επισημάνει στις 2 Μαρτίου η τακτική της κατάργησης  (πλήν ενός .. ) των οργάνων διοίκησης του Δήμου Κυθήρων οδηγεί σε παράλογες μεθοδεύσεις με υπόδειξη φυσικά του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το θέμα τριετούς προγραμματισμού εικοσι οκτώ (28) προσλήψεων και η στελέχωση του Δήμου χωρίς κανένα σκεπτικό, χωρίς λειτουργική διάρθρωση μακρυά απο τις  πραγματικές ανάγκες των νησιών.
Τα αιτήματα για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, για ύπαρξη πολεοδομίας, για στήριξη του τουριστικού προϊόντος στον κάλαθο των αχρήστων ή παραπομπή στις καλένδες. 
Είναι προφανές ότι η δημοτική πλειοψηφία οδηγεί  στην απαξίωση τις υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων με στόχο την ανάθεση λειτουργιών του σε αδιαφανείς και ανεξέλεγκτους  μηχανισμούς.
Είναι προφανές ότι δεν την ενδιαφέρουν οι προτάσεις των φορέων και των επιστημόνων.
Είναι προφανές ότι συναινεί με τις εκβιαστικές προθεσμίες των υπουργείων που αποτρέπουν τον σχεδιασμό.
Δεν συναινούμε στις αυτές τις μεθοδεύσεις που παραγκωνίζουν τους φορείς και  υποσκάπτουν την δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.
Η διαδικασία που θα ενδεικνυόταν, με σεβασμό και στη σημασία της αλλά και στην δυνατότητα της συμβολής της σύνθεσης απόψεων, θα ήταν
Α. Συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την στρατηγική ανάπτυξης των Κυθήρων και Αντικυθήρων
Β. Σε αυτά τα πλαίσια διαμόρφωση των αναγκαίων ανθρωπίνων πόρων στον Δήμο για την υλοποίηση τους
Γ. Ιεράρχηση των αναγκών και διαμόρφωση ενός μεσοπρόθεσμου πλάνου για την κάλυψή τους

Εμείς πάντα θα επιμένουμε σε θέσεις αρχής και θα επιμένουμε στην διαμόρφωση μιας τέτοιας ανοιχτής και δημοκρατικής προσέγγισης.

Οι  δημοτικοί σύμβουλοι
Κύθηρα Αντικύθηρα Μένου Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου