Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΝ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ 29/11 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ!

Μέσα σε κλίμα χαράς και κατάνυξης τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός στον ΙΝ Αγίου Ανδρέα στο πάνω Λιβάδι Κυθήρων, το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα.
Ένα γεγονός που σκόρπισε συγκίνηση στους πιστούς του νησιού, καθώς ο Ναός αποτελεί ένα απ' τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία των Κυθήρων, που μετά από 16 χρόνια λειτουργήθηκε ξανά.
Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια, οι εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης ανέδειξαν και διέσωσαν αυτό το μοναδικό μνημείο, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.
Με τις εργασίες να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και καθώς πλησίαζε η εορτή του Αγίου Ανδρέα, μετά από αίτημα του Μητροπολίτη Κυθήρων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, δόθηκε η άδεια απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να λειτουργηθεί ο Ναός για την εορτή του Αγίου.
Αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το πρωί, ανήμερα της εορτής τoυ Αγίου Ανδρέα, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Εμείς ευχόμαστε σύντομα να έχουμε και τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ναού κι ευχόμαστε η χάρις του Αγίου Ανδρέα να βοηθά και να προστατεύει όλο τον κόσμο.
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Αρχιερατικό Εσπερινό:












Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου