Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την SEAJETS και ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή την άμεση ομαλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από Πειραιά. Παρά το γεγονός ότι οι Δήμοι δεν είναι υπεύθυνοι για τις συντηρήσεις των πλοίων και για συναφή ζητήματα, είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις διαρκείς μεταβολές και αλλαγές των δρομολογίων που δεν συμβάλουν στην ομαλή τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας και ακυρώνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των συμπατριωτών μας με σημαντική οικονομική ζημιά για πολλούς συμπολίτες μας.
Το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να καταλάβει ότι τα Κύθηρα και Αντικύθηρα δεν είναι νησιά δεύτερης κατηγορίας επειδή έχουν την γεωγραφική ατυχία να μην ανήκουν σε σύμπλεγμα νησιών.
Ως νέο μέλος του ΣΑΣ θα υποβάλλω συγκεκριμένες προτάσεις στο προσεχές διάστημα προκειμένου τέτοια προβλήματα να μειωθούν. Προτάσεις που θα είναι υλοποιησιμες και όχι φαντασιακές προσεγγίσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα που συνήθως εκφράζονται με μεγάλη ευκολία αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου