Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 17/4, οΔήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με την σημαντική παρέμβαση και παρουσία του π. Υφυπουργού-Βουλευτή Ά Πειραιά κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, είχε τις ακόλουθες συναντήσεις:
1) Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Δημήτριο Χούπη. Ο κ. Αρχηγός αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου μας για την ανάληψη της εκπόνησης τριών (3) σημαντικών λιμενικών μελετών από τη ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ): α) την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης της Γέφυρας Διακοφτίου, β) το Master Plan νέων έργων ανάπτυξης και επέκτασης Λιμένος Διακοφτίου και γ) το Master Plan νέων έργων ανάπτυξης και επέκτασης Λιμένος Ποταμού Αντικυθήρων. 

Παράλληλα συζητήθηκε με σημαντικές προοπτικές έγκρισης η δυνατότητα συντήρησης του ιστορικού Φάρου Απολυτάρας Αντικυθήρων και μετατροπής του σε μόνιμο ΕΦ (Επιτηρητικό Φυλάκιο) του Στρατού με μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, προκειμένου να εποπτεύεται καλύτερα ένα από τα στρατηγικότερα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου.
2) Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μπούγα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη της Χώρας, με βάση το οποίο καταργούνται όλα τα Ειρηνοδικεία ως βαθμός απονομής δικαιοσύνης και συγχωνεύονται στα Πρωτοδικεία. Μετά από αίτημα του Δήμου μας, μονιμοποιείται στα Κύθηρα η μεταβατική ποινική έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιά (με μόνιμη και όχι μεταβατική διάταξη), εκδικάζοντας ποινικές υποθέσεις σε συγκεκριμένες δικασίμους μέσα στο έτος. Το κτήριο θα διατηρηθεί καθώς και η υπηρετούσα δικαστική υπάλληλος, ζητήματα για τα οποία υπήρξε σαφής δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή μας και π. Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, που μερίμνησε για τις σημερινές συναντήσεις, από τις οποίες υπήρξαν σαφή αποτελέσματα για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας».

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου