Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Οι πολυετείς προσπάθειες του Δήμου για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης στο αεροδρόμιο Κυθήρων, είχε ως αποτέλεσμα την δημόσια δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη για υλοποίηση του έργου. 
Ο κ. Κατσικάρης κατά τα εγκαίνια της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης Φρατσίων, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το αίτημα του Δήμου και η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της εκπόνησης των μελετών καθώς και την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου.
Για την ιστορία, η προσπάθεια του Δήμου είχε ξεκινήσει το 2008. Τότε, απευθυνόμενος στην ΥΠΑ για την υλοποίηση του έργου, συνέταξε πρόταση- προμελέτη και το 2009 την υπέβαλε στο Υπουργείο Μεταφορών. Τον Δεκέμβριο του 2011 το Υπουργείο ζήτησε από την ΥΠΑ να μελετήσει τον φάκελο και να υποβάλει το πόρισμα της μελέτης στο Υπουργείο Μεταφορών.
Το πόρισμα της ομάδας εργασίας της ΥΠΑ εξεδόθη στις 13-1-2012, σύμφωνα με το οποίο αποδέχεται την πρόταση του Δήμου για τον τρόπο επιμήκυνσης του διαδρόμου και εκτιμά το κόστος στα 7.000.000€ περίπου.
Ακολούθησε αλληλογραφία για την εξεύρεση χρηματοδότησης, η οποία τελικά απέβη άκαρπη αφού με το από 14-5-2013 έγγραφό της η ΥΠΑ κάνει γνωστή την αδυναμία χρηματοδότησής του.

Παρ’ όλα αυτά όμως η ΥΠΑ επιτρέπει στην Περιφέρεια Αττικής την υλοποίηση του έργου και δηλώνει ότι θα είναι στην διάθεση των υπηρεσιών της περιφέρειας, για την άρτια σύνταξη των μελετών και την υλοποίηση του έργου. 
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος στις 6-6-2013 απευθύνθηκε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την περεταίρω εξέλιξη του θέματος με το εξής έγγραφο

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου