Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/5

Αξιότιμοι Κυρίες,Κύριοι

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης περί εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια των Αντικυθήρων, οι Κυθήριοι ενώθηκαν ήδη από τον Απρίλιο για να αντιταχθούν στο σχέδιο αυτό.

Άμεσα δημιουργήθηκε μια επιτροπή με το όνομα “Ανοιχτό συντονιστικό Κυθήρων και Αντικυθήρων κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου”. Στην κίνηση αυτή δεν υποβόσκει κανένας πολιτικός ή κομματικός προσανατολισμός και είναι μια κίνηση ανοιχτή σε όλους. Απαρτίζεται δε από άτομα από όλα τα μέρη του νησιού που ο καθένας συμμετέχει υποκινούμενος από τις δικές του ξεχωριστές ευαισθησίες.

Τον Απρίλιο ξεκίνησε συλλογή υπογραφών και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα υπέγραψαν 1200 άτομα, δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός του νησιού και σχεδόν τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού του. Μόλις απέκτησαν βήμα, οι Κυθήριοι έδειξαν την έντονη αντίθεσή τους στο σχέδιο εξουδετέρωσης των χημικών και την αφοσίωσή τους στη θάλασσα που περιβάλει τον τόπο τους.

Σύντομα αφού ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών, μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων από το νησί ταξίδεψε στα Σφακιά της Κρήτης στις 27 Απριλίου και συμμετείχε στη διαμαρτυρία που έλαβε μέρος εκεί, όπου μεμονωμένα άτομα, τοπικές οργανώσεις και επίσημοι φορείς προέβαλαν την αντίθεσή τους στην εξουδετέρωση των χημικών όπλων και τη διαρκή αφοσίωσή τους στον αγώνα για την παρεμπόδισή της.

Προκειμένου να δρομολογήσει τις μελλοντικές ενέργειές της, η “Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κυθήρων και Αντικυθήρων Κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου” σχεδιάζει μια σειρά εκδηλώσεων. Η πρώτη μουσική εκδήλωση/ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στον Ποταμό Κυθήρων το Σάββατο 17/4.

Παράλληλα η “Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου” άνοιξε σελίδα στο facebook με το όνομα: «Kythera/Antikythera:NO chemicals in the Mediterranesn.», όπου θα βρείτε πληροφορίες για όλες τις ενέργειες της.

 Στα πλαίσια κοινής δράσης και ένταξης στο παγκόσμιο κίνημα εναντίωσης στην εξουδετέρωση των χημικών όπλων στη Μεσόγειο η Επιτροπή συντονίζει ήδη τις προσπάθειές της άλλες αντίστοιχες Επιτροπές στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.


Ανοιχτό συντονιστικό Κυθήρων και Αντικυθήρων Κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασα της Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου