Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 6ο FORUM ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία οι εργασίες του 6ου Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής μετά από συνεχή πιεστικά αιτήματα του Δημάρχου Κυθήρων, κ . Θεόδωρου Γ. Κουκούλη.
    Θέμα του 6ου Forum ήταν η Ανεργία και η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να συμβάλει στη μείωσή της. Οι ιδιαίτερα αξιόλογες εισηγήσεις που ακούστηκαν  από ειδικούς επιστήμονες και από τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, πέρα από τις διαπιστώσεις τους για το οξύτατο  αυτό πρόβλημα, επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα για να συνδεθεί περαιτέρω με την αγορά εργασίας, να αναβαθμιστεί ο ρόλος της «μαθητείας» και να υπάρξει μεγαλύτερη εξειδίκευση των νέων για να βρίσκουν πιο εύκολα εργασία. Επίσης τόνισαν ότι είναι επείγον και αναγκαίο να προσελκύσουν επενδύσεις με απλούστευση της γραφειοκρατίας.
    Κατά την έναρξη των εργασιών του  Forum μίλησε ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε την Ένωση Δημάρχων και την Π.Ε.Δ.Α. για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά του να πραγματοποιηθεί το Forum στα Κύθηρα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία επτά χρόνια ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τόνισε ότι με τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, που επικεντρώνονται σε καινοτόμες πολιτικές, θα καταστεί δυνατόν να δημιουργηθούν από τον Δήμο μας κύτταρα (θερμοκοιτίδες) επιχειρηματικότητας με πολλά προνόμια για νέους επιχειρηματίες ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
   Στο Forum συμμετείχαν περισσότερες από 70 εν ενεργεία, νεοεκλεγέντες  και διατελέσαντες Δήμαρχοι στην Αττική, ο νέος Γεν. Γραμμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Σπύρος Σπυρίδων, οι εκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες,   Ανατ. Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου , και Νήσων Αττικής, κ. Π. Χατζηπέρρος.
   Το Σάββατο το πρωί ο κ. Δήμαρχος ξενάγησε τους επισκέπτες του νησιού μας, στην Παλαιόχωρα, στον Μυλοπόταμο, στη Χώρα και στο Κάστρο της.
    Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα των εργασιών του  Forum, ο κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης , εκλεγείς Δήμαρχος Κυθήρων απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους, ενώ κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Σεραφείμ, ο οποίος απήυθυνε επίσης θερμό χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες.
    Κατά τις εργασίες του συνεδρίου οι ομιλητές αναφέρθηκαν επανειλημμένως στο τελεσθέν έργο του κ. Δημάρχου στα Κύθηρα και εξήραν την δραστηριότητά του.
    Στο κλείσιμο του Forum ο κ. Δήμαρχος, προσκάλεσε τους συνέδρους να επισκεφθούν και ιδιωτικά τα Κύθηρα, ενώ προσέφερε στον Πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κ. Παύλο Καμάρα, ένα αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου μας.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου