Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ - ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

Μία ισχυρή βροντή πιο δυνατή και πιο κοντινή από τις άλλες στην κακοκαιρία, ξύπνησε μέσα στη νύχτα, πολλούς από τους λιγοστούς (το Χειμώνα) κατοίκους του οικισμού Καλοκαιρινές στα Κύθηρα. Ξημερώματα (γύρω στις 1:30π.μ.) της Τρίτης 20/1 ένας κεραυνός έσκασε στο καμπαναριό του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στις Καλοκαιρινές Κυθήρων, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η δύναμη της ενέργειας που χτύπησε το καμπαναριό, έσπασε τον σταυρό που βρισκόταν στην κορυφή, διέλυσε την μία γωνία του οικοδομήματος, δημιούργησε βαθιές ρωγμές σε αυτό και προκάλεσε μεγάλη βλάβη στον φωτισμό του ναού. Επίσης κομμάτια που αποκολλήθηκαν έπεσαν πάνω στα κεραμίδια της σκεπής του ναού, προκαλώντας περαιτέρω φθορές. Κάποια άλλα κομμάτια εκσεσφενδονίστηκαν στην άλλη άκρη της πλατείας που είναι έξω από τον περίβολο του ναού.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα, κάτοικοι της περιοχής και απόδημοι Κυθήριοι κάνουν προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται και να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές. Να αναφέρουμε πως πριν από λίγα μόλις χρόνια με πρωτοβουλία πάλι αποδήμων και μόνιμων κατοίκων, είχαν γίνει εργασίες επισκευής στο ναό.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εκκλησία στην περιοχή μας πλήττεται από κεραυνούς και μάλιστα κοντά ή εν προκειμένω μέσα σε οικισμούς. Γι' αυτό θέλει μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων ως προς τις μετακινήσεις τους.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Εκτεταμένες οι ζημιές που υπέστη στο καμπαναριό του ναού  
Άποψη της κατεστραμμένης γωνίας του καμπαναριού και των ρωγμών που έχουν προκληθεί
Εμφανής η απουσία του σταυρού από την κορυφή του καμπαναριού
κομμάτια από το καμπαναριό και τα κεραμίδια της σκεπής πεσμένα στην αυλή του ναού 




Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου