Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟ - ''ΤΟ ΨΕΜΑ ΈΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ''

Ως κάτοικος της Αγίας Πελαγίας και ως Δημοτική Σύμβουλος και επειδή το θέμα το έθιξα εγώ οφείλω να δώσω μια οριστική δημόσια απάντηση στον Πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας, ο οποίος αντί να δικαιολογήσει την απουσία του επί 2 χρόνια από την καθημερινότητα του χωριού του, προσπαθεί με ψέματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της απραξίας σχεδόν 10 χρόνων για την ανάπτυξη της Αγίας Πελαγίας. 

Η απάντηση λοιπόν στα ψεύδη του έχει ως εξής:
1. Η πρόσκληση για την 14η συνεδρίαση του Δ.Σ. στάλθηκε στο email του κ. Μεγαλοκονόμου (όπως και σε όλους μας) στις 22/8/2016 δηλαδή 5 ημέρες πριν την συνεδρίαση στις 14:40 το μεσημέρι. Αυτό αποδεικνύεται από την εκτύπωση του email του Δήμου και το email παραλήφθηκε από τον κ. Μεγαλοκονόμο αφού δεν υπήρξε ενημέρωση «επιστροφής» του (έγγραφο νούμερο 1). Το αν ο κ. Μεγαλοκονόμος βλέπει το email του ή αν το έχει για τυπικούς λόγους είναι δικό του θέμα και ευθύνη. Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε επίσης στα τοπικά μέσα και αν ενδιαφερόταν να στηρίξει το θέμα και να μην ασκεί στείρα αντιπολίτευση θα είχε λάβει και τη σχετική ενημέρωση. 
2. Η εισήγηση για το θέμα της μελέτης ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας στάλθηκε στον κ. Μεγαλοκονόμο (όπως και σε όλους μας) στις 26/8/2016 στις 10:13 το πρωί. Το email το παρέλαβε αφού δεν υπήρξε ενημέρωση «επιστροφής» του (έγγραφο νούμερο 2). Η εισήγηση δεν είχε γραφτεί νωρίτερα λόγω έλλειψης προσωπικού στο Δήμο. 
3. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ΨΕΜΜΑΤΑ στο προεκλογικό της φυλλάδιο όπως και σε όλες τις δημόσιες ομιλίες της το 2014 ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (έγγραφο νούμερο 4). Όμως «ξέχασε» να ενημερώσει τον Κυθηραϊκό Λαό ότι στις 30/01/2014 (5 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές) η ίδια η Περιφέρεια ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η τότε Δημοτική Αρχή το υπέβαλε σε ένα πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει (έγγραφο νούμερο 3) παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος είχε και ειδική σύμβουλο για τέτοια θέματα που όμως κανείς ποτέ του δεν είχε δει στα Κύθηρα!!! Στο ίδιο προεκλογικό φυλλάδιο (όπως και σε όλες τις δημόσιες ομιλίες τους που ήμουν παρούσα) υποσχέθηκαν άπειρα έργα που δήθεν ήταν ώριμα και δήθεν τα είχαν βάλει στο ΕΣΠΑ, όμως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική, αφού για κανένα από τα έργα αυτά δεν υπήρχε 100% πλήρως ώριμη μελέτη, έλειπαν εγκρίσεις και άδειες, περιβαλλοντικοί όροι και τεύχη δημοπράτησης όπως π.χ. για το έργο στις Όχελλες που μόνο ώριμο δεν ήταν και τώρα η δική μας δημοτική αρχή ολοκληρώνει τις μελέτες και τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων. Η τότε Δημοτική Αρχή, εκλεκτό μέλος της οποίας ήταν και ο δραστήριος (τότε) Πρόεδρος της Τ.Κ. Ποταμού είπε ΨΕΜΜΑΤΑ στους Αγιοπελαγιώτες ότι το έργο της ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας «άμεσα θα υλοποιηθεί» όπως έλεγαν στο προεκλογικό τους φυλλάδιο προς άγρα ψήφων. Το ίδιο έκαναν με όλα τα μεγάλα έργα νομίζοντας ότι ο Κυθηραϊκός Λαός θα πεισθεί. 
4. Ο ανάδοχος των μελετών υπέβαλε στο Δήμο τον 1ο λογαριασμό στις 27/12/2006, δηλαδή 4 ημέρες πριν αναλάβει τη Δημαρχία ο κ. Κουκούλης (έγγραφο νούμερο 5). Η τότε νέα Δημοτική Αρχή όφειλε να γνωρίζει μια τόσο σοβαρή εκκρεμότητα και να μην την αφήνει στον αέρα επί 8 χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι μελετητές έμειναν απλήρωτοι καθώς ούτε ένα μικρό παιδί δεν πιστεύει ότι οι ίδιοι δεν ήθελαν να πληρωθούν! Η δικαιολογία ότι δεν υπέβαλαν λογαριασμούς είναι αστεία.

Με τον τοπικό μας Πρόεδρο δεν έχω να χωρίσω απολύτως τίποτα. Όμως του συνιστώ να είναι περισσότερο προσεκτικός σε αυτά που γράφει δημόσια γιατί εκτίθεται προσωπικά πάρα πολύ. Του συνιστώ επίσης να σταματήσει να νομίζει ότι εκτελεί καλά τα καθήκοντά του επειδή απλά στέλνει και πρωτοκολλά έγγραφα στο Δήμο, γιατί εγώ προσωπικά δεν τον έχω δει ποτέ στο Δημαρχείο να συνεργάζεται με το Δήμαρχο για τα θέματα της κοινότητάς του όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. Καλός Πρόεδρος δεν είναι αυτός που απλά ακολουθεί τις τυπικές διαδικασίες αλλά εκείνος που ασχολείται συνέχεια με την κοινότητά του και δεν εγκαταλείπει μόνο του έναν άνθρωπο 70 ετών να μαζεύει πίσσες και να στήνει εξέδρες για μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον πρώτο πολίτη της περιοχής που είναι ο Πρόεδρος. Αν κάνω λάθος του ζητώ συγνώμη. Αν όμως έχω δίκιο τότε πρέπει εκείνος να αναθεωρήσει τη στάση του γιατί η μόνιμη απουσία του από τα προβλήματα της κοινότητας είναι αντιληπτή από όλους και σίγουρα θα του κοστίσει.




 

Μαρία Π. Κασιμάτη
Δημοτική Σύμβουλος

Αντιπρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Κυθήρων

Πηγή: Μαρία Κασιμάτη (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου