Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΔΗΛΑΒΕΡΕΙΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ - ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 10.2.2017

Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων.
Κατά την ημέρα αυτή εορτάζουν πολλοί ναοί της Μητροπόλεως, ενοριακοί αλλά και παρεκκλήσια.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αναίμακτη Θυσία στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της κωμοπόλεως Καραβά, με την παρουσία του Δημάρχου και των Αρχών της νήσου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κοινοτικού Καταστήματος - Δηλαβερείου Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνες του Δήμου και αποτελεί ένα κτιριακό κόσμημα για όλη την περιοχή, ενώ ακολούθησε η κοπή της πίτας της Τοπικής Κοινότητας.
Κατά τον αγιασμό των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τα πολλά έργα ευπρεπισμού στο νησί, ενώ ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι εμβληματικό λόγω της ιστορίας του και ότι είναι χρέος της Δημοτικής Αρχής να διατηρεί σε καλή κατάσταση τα δημοτικά ακίνητα.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσάκος ξενάγησε τους παριστάμενους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ευεργέτες της Κοινότητας, τα κάδρα των οποίων κοσμούν το κτίριο.
Ιδιαίτερη θέση μέσα στο κτίριο έχει το Δίπλωμα που απένειμε ο Βασιλεύς Παύλος "μετά του Βασιλικού Ευσήμου" στην Κοινότητα Καραβά, καθώς και η προσωπογραφία του μεγάλου ευεργέτη των Κυθηρών και του Δήμου Πειραιά με καταγωγή από τον Καραβά Κυθήρων Ευστάθιου Δηλαβέρη, αυθεντικό έργο (λάδι σε μουσαμά) του μεγάλου ζωγράφου Γεωργίου Ροϊλού.
Ιδιαίτερη θέση μέσα στο ανακαινισμένο κτίριο έχει αποδοθεί στον κατεχόμενο Δήμο Καραβά της Κύπρου με τον οποίο ο Δήμος Κυθήρων είναι αδελφοποιημένος και διατηρεί πολυετείς αδελφικούς δεσμούς.
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στον ίδιο Ναό του Αγ. Χαραλάμπους Καραβά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του Πρωτοψάλτου και Θεολόγου κ. Παύλου Καλλίκα, ενός ευγενούς και θεοσεβούς νεανίου, ο οποίος θα ενισχύσει το ιερατείο της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης δήλωσε στον TSIRIGO FM 105,6 για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Κοινοτικού Καταστήματος - Δηλαβερείου Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Καραβά: «Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον Καραβά η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου του Δηλαβερείου Ιατρείου. Πρόκειται για ένα κτίριο που κατασκευάστηκε με βασικό δωρητή τον ευεργέτη Δηλαβέρη και με την οικονομική συνδρομή δεκάδων κατοίκων της περιοχής αλλά και αποδήμων. Το κτίριο αυτό είχε σχεδόν εγκαταληφθεί, αφού μια προηγούμενη προσπάθεια ανακαίνισης το άφησε ημιτελές. Εμείς ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση και έτσι σήμερα η Τοπική Κοινότητα Καραβά στεγάζεται πλέον σε έναν όμορφο και ιστορικό χώρο, όπου μπορούμε να υποδεχόμαστε και την επίσημη αντιπροσωπεία από τον Καραβά της Κύπρου με τον οποίο έχουμε αδελφοποιηθεί. Στόχος μας είναι σταδιακά να συντηρηθούν όλα τα κτίρια που στεγάζουν τις τοπικές κοινότητες. Ήδη, εκτός από το κτίριο του Καραβά έχουν συντηρηθεί και ανακαινισθεί τα γραφεία των Τ.Κ. Φρατσίων και Αντικυθήρων και σταδιακά θα συντηρηθούν όλα, ενώ προετοιμάζουμε τη δημοπράτηση της ανακαίνισης του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού με δαπάνη 200.000€ που προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου. Παρά την κρίση, τη γραφειοκρατία, το ελάχιστο προσωπικό και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, καταφέρνουμε αρκετά πράγματα και έτσι θα συνεχίσουμε».































και το video:






Επιμέλεια δημοσίευσης - δήλωση: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO
Κείμενο: romfea.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου