Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΈΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ ''Ο ΆΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ'' - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τα τελευταία χρόνια όλους μας απασχολεί η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των μονίμων κατοίκων του νησιού μας, αλλά και η εγκατάλειψη των Αντικυθήρων η οποία αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλοι μας το νησί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια στην ολοκληρωτική ερήμωσή του, παρά τις παρεμβάσεις που γίνονται από διάφορους φορείς, κίνδυνος που έχει επισημανθεί από το Δ.Σ. πολλές φορές και με διάφορους τρόπους.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με πρωτοβουλία του Σεβασμιώ-τατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων την οποία ενίσχυσε και ο Δήμαρχος Κυθήρων κατατέθηκε πρόταση εποικισμού του νησιού με την σταδιακή εγκατάσταση σε αυτό πολύτεκνων οικογενειών Ελλήνων, πρόταση για την οποία, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο, οι μόνιμοι κάτοικοι των Αντικυθήρων, οι οποίοι για εμάς έχουν και τον πρώτο λόγο σε παρόμοιες κινήσεις και η συνεργασία τους είναι βασική αρχή κάθε παρόμοιου εγχειρήματος, ενημερώθηκαν ήδη και αντιμετώπισαν πολύ θετικά.
Ο Δήμαρχος με επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. η οποία έχει αναρτηθεί και στο site της Ένωσης, ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης κατ’ αρχήν στην καταγραφή των προσφερόμενων ακινήτων προς διάθεση για το σκοπό εγκα-τάστασης των οικογενειών αυτών, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, σε πρόσφατη συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης τόνισε την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να παραχωρήσει στις οικογένειες αυτές για καλλιέργεια και εκμετάλλευση εκκλησιαστικά κτήματα στο νησί.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και προκειμένου να γίνει μια αρχή στην κίνηση αυτή, θα θέλαμε να καλέσουμε όσους από τους συμπατριώτες μας διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα Αντικύθηρα και έχουν την διάθεση και την πρόθεση να την παραχωρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο για τους σκοπούς του εποικισμού να μας το γνωρίσουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να υπάρξει μία κατ’ αρχήν καταγραφή των διαθέσιμων ακινήτων και στη συνέχεια να εξεταστούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις και δυνατότητες.

Πειραιάς, 12 Φεβρουαρίου 2018

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Κωνσταντίνου                        Γιάννης Κατσανεβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου