Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ!

Καλύτερα από το να δίνεις συμβουλές και να προτρέπεις κάποιον για κάτι, είναι να δίνεις το παράδειγμα με τις πράξεις σου. Αυτό ακριβώς έκαναν ο κ.Διονύσης Ανδρόνικος και η κα. Δέσποινα Κατσανεβάκη με τα τρία τους παιδιά, παίρνοντας την απόφασή να εγκαταλείψουν την Αθήνα, από επιλογή κι όχι από ανάγκη και να επιστρέψουν να ζήσουν μόνιμα στον τόπο καταγωγής τους, τα Αντικύθηρα!
Το ακριτικό νησί, τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της ερήμωσης, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 20 κι αυτοί μεγάλης ηλικίας.  Η οικογένεια Ανδρόνικου με την απόφασή της αυτή, δίνει ζωή ξανά στα Αντικύθηρα και τα τρία της παιδιά θα είναι οι πρώτοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του νησιού, που θα επαναλειτουργήσει μετά από 24 χρόνια!
Σίγουρα οι δυσκολίες είναι μεγάλες, όμως η αγάπη του Διονύση, της Δέσποινας και των παιδιών τους, για τα Αντικύθηρα, είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Ελπίζουμε οτι το παράδειγμά τους αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλοι, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες πολύτεκνες οικογένειες κι ευχή όλων μας είναι η σχολική χρονιά 2019 - 2020, να βρει το Δημοτικό των Αντικυθήρων με διψήφιο αριθμό μαθητών.
Την περασμένη Κυριακή 4/11 ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του στον ALPHA, την οικογένεια Ανδρόνικου, που μόλις εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Αντικύθηρα.
Η παρουσίαση ήταν συγκινητική, καθώς προβλήθηκαν πλάνα και δηλώσεις της Δέσποινας Κατσανεβάκη και των παιδιών της οικογένειας, από την προηγούμενη επίσκεψη του  δημοσιογράφου στα Αντικύθηρα, πριν από 6 χρόνια!
Δείτε παρακάτω την εκπομπή (το θέμα για τα Αντικύθηρα ξεκινάσει στο 51:13)




ο κ. Διονύσης Ανδρόνικος μαζί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, την Βουλεύτρια Ά Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη Σταματάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, σε πρόσφατη συναντησή τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο κ. Γαβρόγλου ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το θέμα επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου των Αντικυθήρων, βοηθώντας στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, για να πάει δασκάλα στο ακριτικό νησί.
Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή video: ALPHA TV
Φωτογραφία: Διονύσης Ανδρόνικος
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου