Σάββατο 29 Μαΐου 2021

DYNAMO KYTHIRA - ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΖΩΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η απώλεια της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή είναι οι δύο εξίσου σημαντικές παγκόσμιες κρίσεις που δρουν συνεργιστικά και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ανθρωπότητας.
Τι γίνεται στην Ελλάδα:
- Στις 10-7-2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη με αριθμ. 2014/4073 C(2014)4713 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που απηύθυνε στη χώρα μας, διαπιστώνει σειρά παραβάσεων που αφορούν στην αδειοδότηση και λειτουργία βιομηχανικών αιολικών σταθμών.
Στην εν λόγω προειδοποιητική επιστολή συμπαιρένεται οτι η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις κοινοτικές οδηγίες για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας χλώρίδας και πανίδας.
- Στις 17-12-2020 στην υπόθεση C-849/19 το Ευρωπαικό δικαστήριο ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την Ελληνική Δημοκρατία διότι δεν λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον καθορισμό των κατάλληλων στόχων διατήρησης και των κατάλληλων μέτρων διατήρησης των φυσικών οικοτόπων και της άγριας χλωρίδας και πανίδας.
Το νησί των Κυθήρων λόγω της σπουδαιότητάς του για την ορνιθοπανίδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΖΩΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ για βιομηχανικούς Αιολικούς Σταθμούς. (Επαναδημοσιεύουμε το χάρτη με τα σημαντικότερα μεταναστευτικά περάσματα αρπακτικών της χώρας σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας).



Πηγή: Dynamo Kythira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου