Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 26/8 - ''ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ''

Στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, συμμετείχε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων, την Πέμπτη 26 Αυγούστου από τις 10 το πρωί εως τις 3 το μεσημέρι.
Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Κυθήρων που δεν έχουν εμβολιαστεί και απειλούνται με αναστολή εργασίας και στέρησης μισθού από 1η Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν συνάδελφοί τους εμβολιασμένοι αλλά και κάτοικοι του νησιού που είναι αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυθήρων που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι 25 στον αριθμό και ζητούν από την κυβέρνηση όπως και πολλοί συνάδελφοί τους πανελλαδικά να αλλάξει την απόφασή της, μάλιστα για το λόγο αυτό, κατέθεσαν σήμερα κι εξώδικη διαμαρτυρία, στη διοίκηση του νοσοκομείου Κυθήρων.

Σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο, δήλωσε στο σταθμό μας τα εξής:
«Είναι λυπηρό επαγγελματίες υγείας να αρνούνται να εμβολιαστούν. Σήμερα το νοσοκομείο μας λειτούργησε κανονικά με προσωπικό ασφαλείας. Στο εμβολιαστικό μας κέντρο πραγματοποιήθηκαν όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί. Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 70% του προσωπικού του νοσοκομείου κι εύχομαι κι ελπίζω τις επόμενες ημέρες να επικρατήσουν τα επίσημα τα επιστημονικά δεδομένα κι όχι άλλα συνδικαλιστικά κίνητρα και να εμβολιαστούν όλοι.
Γιατί ξέρετε σήμερα οι 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. Και ήδη νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία παιδιά και νεογνά με κορωνοϊό. Γι' αυτό με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να καλέσω όσους συμπατριώτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν και να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο Κυθήρων για να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους.
Ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης!»

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και video με τη δήλωση διαμαρτυρίας των υπο αναστολή εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, που διάβασε η Ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων κα. Μαριλένα Πελέκη: 




Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM  105,6
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Video: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGOTV
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου