Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Η σωστή απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική διενέργεια rapid test από ανεμβολίαστα άτομα για την μετακίνησή τους από και προς τα νησιά, τείνει να εξελιχθεί κατά την εφαρμογή της, τουλάχιστον εδώ στα Κύθηρα, σε μεγάλο πρόβλημα.
Οι δημόσιες δομές από τις 13/9 δεν πραγματοποιούν τεστ σε ανεμβολίαστους (το νοσοκομείο κάνει μόνο σε όσα άτομα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό), ενώ οι ιδιωτικές δομές στο νησί που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει rapid τεστ είναι ελάχιστες και δεν συμμετέχουν όλες σε αυτή τη διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα από τα τρία συνολικά φαρμακεία του νησιού, τα δύο μόνο διενεργούν rapid test, σηκώνοντας ουσιαστικά το ''βάρος'' των δεκάδων ανεμβολίαστων ατόμων που θέλουν να ταξιδέψουν από τα Κύθηρα προς την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.
Το ένα από τα δύο φαρμακεία που διενεργούν τεστ, έχει ήδη κλεισμένα όλα τα ραντεβού, όπως μας ενημέρωσαν, μέχρι και τη Δευτέρα 20/9 ενώ το άλλο φαρμακείο που πραγματοποιεί τέστ του έχουν μείνει ελάχιστα ενώ σε συνδυασμό με την ολιγοήμερη απουσία του φαρμακοποιού, δεν θα μπορεί τις επόμενες ημέρες να παρέχει αυτή την υπηρεσία.
Συνεπώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να αποκλειστούν στα Κύθηρα ανεμβολίαστοι τουρίστες και νησιώτες, για τις επόμενες ημέρες, μη μπορώντας να κάνουν rapid test για να ταξιδέψουν.
Καταλαβαίνουμε όλοι πως αυτό το γεγονός, ειδικά χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα η τουριστική σεζόν, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους ανθρώπους που θα ταλαιπωρηθούν, αλλά και μια ενδεχόμενη δυσφήμιση για το νησί μας.
Γι' αυτό καλούμε όλους τους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς να συμβάλλουν προκειμένου να βρεθεί λύση.

Πηγή: Παναγιώτης Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6
εικόνα αρχείου

1 σχόλιο:

  1. Ας καταλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι, ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα μικρά νησιά, όπου δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές. Δηλαδή, στα Αντικύθηρα ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση των rapid tests;

    ΑπάντησηΔιαγραφή