Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΆΛΙΜΟΣ: BΡΟΝΤΕΡΟ ΌΧΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (VIDEO)

Και την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο θέλει η διοίκηση του Τριφυλλείου Ιδρύματος, για το ημιτελές Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κυθηρίων 75-79, στον Άλιμο.
Και να δώσει αντιπαροχή για να γίνουν πολυκατοικίες τον χώρο που από την αρχή σύμφωνα με το συμβόλαιο δωρεάς προοριζόταν για κοινωφελείς σκοπούς και να μην πουλήσει τα 5 οικόπεδα που είχαν δοθεί ως προίκα για να αποπερατωθεί το έργο, ενδεχομένως για τα δώσει και αυτά αντιπαροχή μελλοντικά. Στην προοπτική κατασκευής πολυκατοικιών αντιτίθεται σφόδρα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής, αλλά και η Δημοτική Αρχή. Αντίθετα, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Η Μυρτιδιώτισσατάσσεται στο πλευρό του Τριφυλλείου Ιδρύματος αρκεί “να τηρήσει την υπόσχεση για τον σεβασμό του πολεοδομικού κανονισμού με τον οποίον οικοδομήθηκε η περιοχή των Κυθηρίων Αλίμου” όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.
Οι κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν σε δύο ημέρες περίπου 500 υπογραφές. Η διοίκηση του Τριφυλλείου δεν θέλει να ακούει τη λέξη πολυκατοικίες, επειδή χτυπούν άσχημα στα αυτιά και αργότερα και στα μάτια των κατοίκων, αν τελικά προχωρήσει το ντιλ με τον εργολάβο. 4 κτίρια με 12 διαμερίσματα το καθένα (σύνολο 48 διαμερίσματα). Το θέμα είναι ότι κανένας δεν θέλει να βλέπει το ημιτελές κτίριο στα τσιμέντα, αλλά τελικά όπως τόνισε και ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης στη συγκέντρωση που έκαναν οι κάτοικοι, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη διοίκηση του Ιδρύματος που δεν κατάφερε τόσα χρόνια να το αποπερατώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε video ΕΔΩ από τη δημόσια συζήτηση - ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων κάτω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο, την Παρασκευή 19.1.2014, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, ο Δήμαρχος Αλίμου, αιρετοί της περιοχής καθώς και κάτοικοι.

Πηγή - φωτογραφίες: notia team - notia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου