Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Σήμερα συνάντησα στο γραφείο μου τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Διοικητή του ΓΝ Κυθήρων κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο και συζητήσαμε όλο το πλέγμα των ιατρικών υπηρεσιών στα Κύθηρα.

Όπως πληροφορήθηκα, στο Νοσοκομείο έχουν διοριστεί πρόσφατα ειδικευμένοι γιατροί, ενώ αναμένεται η περαιτέρω στελέχωσή του. Σήμερα στο Νοσοκομείο υπηρετούν: 2 Καρδιολόγοι, Γενικός Γιατρός, Μικροβιολόγος,, Παιδίατρος, Χειρουργός, Ακτινοδιαγνώστης και Οδοντίατρος, ενώ εντός των επομένων ημερών προκηρύσσονται θέσεις Χειρουργικής (2ος) και Αναισθησιολογίας σε βαθμό Διευθυντή.

Συζητήσαμε το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΠΙ Χώρας στο κτήριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο μας (οδοστρωτήρας), που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νησί, που προωθείται μέσω του ΕΣΠΑ.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα, μετά από νομοθετικές τροπολογίες για τις οποίες πρωτοστατήσαμε ως Δήμος, έχουμε διαθέσει περίπου 120.000€ σε μηνιαία επιδόματα αγροτικών γιατρών για τα Περιφερειακά Ιατρεία των Κυθήρων και Αντικυθήρων. Κοινωνική πολιτική στην πράξη δηλαδή!

Όπως τόνισα πριν λίγες ημέρες, στην ομιλία μου στο Καψάλι ενώπιον του Υπουργού κ. Ν. Δένδια, κανένα νέο ζευγάρι δεν θα μπορέσει να στεριώσει στα νησιά μας αν δεν υπάρχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας και παιδείας.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου