Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ GEORGE HUXLEY

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Κυθήρων (Χώρα) και ώρα 7.00 μμ, διοργανώνεται βραδιά προς τιμήν του επιφανούς Βρετανού αρχαιολόγου και φιλέλληνα, καθηγητή George Huxley. Μαζί με τον συνάδελφό του J. N. Coldstream, ο καθ. Huxley ανέλαβε το από το 1963 μέχρι το 1965 τις πρώτες στην ιστορία του νησιού επιστημονικές αρχαιολογικές ανασκαφές, φέρνοντας στο φως στην Μινωική αποικία στο Καστρί της Παλαιόπολης.
Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος, προσκεκλημένος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, θα παρευρεθεί και θα συμμετάσχει με διάλεξη αφιερωμένη στην ανθρώπινη πλευρά της ανασκαφής και στο ιστορικό του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, ενώ στην αίθουσα του Συνδέσμου θα φιλοξενείται έκθεση με φωτογραφίες του φωτογράφου της αποστολής, Ivan Strahan. Παράλληλα, ετοιμάζεται μια μικρή τιμητική έκδοση με πρωτότυπα δοκίμια καθώς και την πρώτη ελληνική μετάφραση του ιστορικής σημασίας δοκιμίου του καθ. Huxley σχετικά με την τοπογραφία των αρχαίων Κυθήρων.

Στη διοργάνωση συνέβαλαν το Τριφύλειο Ίδρυμα, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα, ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων και η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία καθώς και πολλοί εθελοντές.


Οι J. N. Coldstream (αρ.) & George Huxley σε έκθεση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 1987 (φωτ. Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών) 


Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 23/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου