Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 2η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ (2012)

Με επιτυχία τελείωσαν τη Δευτέρα 25/6/12 οι τριήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια της “ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ”, που οργάνωσε ο Δήμος του Πειραιά και πήραν μέρος πολλά σωματεία που έχουν έδρα τον Πειραιά και αντιπροσωπούν διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα σωματεία αυτά είχαν το ιδιαίτερο περίπτερό τους στο οποίο είχαν εκθέσει φωτογραφικό υλικό του τόπου τους, είδη λαϊκής, παραδοσιακής τέχνης και προϊόντα τους καθώς και διαφημιστικό υλικό τουριστικής ενημέρωσης. Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα του Πειραιά οργάνωσε με δικά της μέσα και με τα μέλη της την όλη παρουσίαση του περιπτέρου με τη σημαντική βοήθεια και από τους Αντικυθήριους και το σύλλογο Πορτοκαλιά του Καραβά οι οποίοι εξέθεσαν και δικό τους υλικό (φωτογραφικό).


Στο περίπτερο υπήρχαν κεράσματα Τσιριγώτικα και ποτά που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου. Το περίπτερο ήταν στολισμένο με πλούσιο Κυθηραϊκό φωτογραφικό υλικό από τον Αλέξη Λειβαδίτη και με παραδοσιακά υφαντά από τη συλλογή του προέδρου της Κυθηραϊκής Αδελφότητας κ. Βρεττού Κυπριώτη.

Προϊόντα τους έστειλαν από τα Κύθηρα και διακόσμησαν το περίπτερο, πολλά δε από αυτά μοιράσθηκαν στον κόσμο, οι:

Ο Φούρνος του Καραβά (Γ.Κορωναίου)
Ο Κώστας Παυλάκης (Αγία Πελαγία)
Η Έλενα Μαγείρου
Ο Τοξότης (Καραβουσάνου)
Ο Φούρνος του Ποταμού (Χρυσαφίτη)
Ο Σταύρος ο Εμμανουήλ
Ο Γιάννης Πρωτοψάλτης.

Στις εκδηλώσεις πήρε μέρος και το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας που ενθουσίασε τον κόσμο με την άρτια παρουσία του με οδηγό την άξια δασκάλα
Έλλη Καζάκου και οργανωτή το Νίκο Γλυτσό.


Στο τέλος ο Δήμαρχος Πειραιά απένειμε τιμητικές πλακέτες τόσο στην Αδελφότητα όσο και στο σύλλογο των Αντικυθηρίων και στο σύλλογο Πορτοκαλιά και ο πρόεδρος Βρεττός Κυπριώτης ο οποίος παρουσίασε το συγκρότημα ευχαρίστησε το Δήμαρχο και ανέπτυξε το έργο του συλλόγου.

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα του Πειραιά θέλει να ευχαριστήσει τόσο τα παιδιά της για τη συμμετοχή τους όσο και τα μέλη της που πήραν μέρος και βοήθησαν στην παρουσίαση του περιπτέρου και των δρώμενων.

Πηγή: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου