Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Η παρούσα δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά την ενημέρωση των πολιτών, ενώ παράλληλα φοβάται τον διάλογο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αποτελεί λοιπόν ικανοποίηση για την Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία το γεγονός ότι κάπου-κάπου ο Δήμος αναγκάζεται εκ των ενόντων να ανταποκριθεί στις ανακοινώσεις της παράταξής μας· η ικανοποίηση αυτή θα ήταν βέβαια μεγαλύτερη εάν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής ήσαν για μια φορά τουλάχιστον επί της ουσίας, αντί να αποτελούνται από τις συνηθισμένες πια υπεκφυγές. Η απόκριση του αντιδημάρχου Μιχάλη Πρωτοψάλτη στην περί ανέγερσης πολυκαταστήματος στα Αρωνιάδικα ανακοίνωσή μας ακολούθησε την γνωστή πεπατημένη.

Επί της ουσίας τώρα: Πρώτον, ο κ. αντιδήμαρχος αποκαλύπτει για άλλη μία φορά τα βαθιά ριζωμένα αντιδημοκρατικά του αισθήματα όταν γράφει πως η καταγγελία έγινε από ανθρώπους που «δεν είναι κάτοικοι Αρωνιαδίκων,  διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, έρχονται λίγες μέρες τον χρόνο, τους ενοχλεί και έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε ότι κινείται! στην περιοχή». Πρόκειται για τις οικογένειες Αγγελοπούλου, Beyer και Valdespino, και προκαλούμε δημοσίως τον κ. Πρωτοψάλτη να δικαιολογήσει τον συκοφαντικό του χαρακτηρισμό πως η καταγγελία ήταν «ψευδής και παραπλανητική». Δεύτερον, το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί, και με το δίκιο τους, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο το κ. αντιδήμαρχο για τις επανειλημμένες παρανομίες του, σε τίποτα δεν αναιρεί το δικαίωμά τους να καταγγείλουν για άλλη μία φορά τα κακώς κείμενα. Ούτε, εν όψει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, έχουν θέση οι απαράδεκτες ξενοφοβικές νύξεις περί «μονίμου διαμονής στη Γαλλία».
Δεύτερον, και μάλλον σοβαρότερον, είναι αστεία η προσπάθεια να δικαιολογηθεί η μεθοδευμένη αδράνεια της δημοτικής αρχής στηριζόμενη σε τυπολατρικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μπορεί πράγματι, όπως γράφει ο κ. αντιδήμαρχος, ο Δήμος να είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει μια ορισμένη διαδικασία όσο αφορά την κατάθεση της αίτησης προέγκρισης, αποτελεί όμως προσβολή της νοημοσύνης των ψηφοφόρων η δήλωση πως ο Δήμος «δεν μπορεί να συζητήσει το θέμα νωρίτερα παρά μόνο όταν κατατεθεί ο φάκελος και η αίτηση».
Αρλούμπες. Ο Δήμος έχει δικαίωμα να συζητήσει ό,τι θέλει, όποτε θέλει – και όταν μάλιστα πρόκειται για θέμα που θίγει άμεσα αφενός την οικονομία του νησιού και αφετέρου το περιβάλλον πάνω στο οποίο σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται η οικονομία αυτή, έχει την αυτονόητη υποχρέωση να το πράξει το ταχύτερον. Η δημοτική αρχή, που γνώριζε από καιρό τις προθέσεις της εταιρείας, όφειλε πολύ πριν την κατάθεση του φακέλου να μελετήσει σε βάθος το θέμα, να οργανώσει διαβούλευση και να πάρει θέση τόσο όσον αφορά την τοποθεσία, όσο και τη μορφή που θα πάρει το προτεινόμενο κατάστημα. Μόνο ανεύθυνοι και αδρανείς δήμοι αρκούνται στην παθητική και μοιρολατρική αντιμετώπιση μειζόνων θεμάτων που προκύπτουν – αλλά μήπως η δημοτική αυτή αρχή έχει επιδείξει ποτέ ζήλο για οτιδήποτε δεν άπτεται προσωπικών συμφερόντων;



Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 6/7/2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου