Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Ο κ. Αντιδήμαρχος για ακόμη μία φορά προσπαθεί με ωραία λόγια να δημιουργήσει εντυπώσεις και με προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου να απεκδυθεί των αντικειμενικών του ευθυνών για όσο διάστημα προήδρευσε στη Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων. Δυστυχώς για τον κ. Αντιδήμαρχο ούτε κουτόχορτο τρώμε, ούτε του δίνουμε το δικαίωμα να γνωρίζει τις ανάγκες των Αντικυθήρων καλλίτερα από τους ίδιους τους Αντικυθήριους. Επανέρχομαι λοιπόν και θέτω τα εξής:

1.    Μόνο η προεδρία του κ. Προγουλάκη χαρακτηριζόταν από «συνετή οικονομική διαχείριση»? Για την προηγούμενη οκταετία του κ. Χαρχαλάκη ούτε λόγος ε;; Θαυμάζω την αντικειμενικότητά σας όπως βέβαια και όλοι οι αναγνώστες μας.
2.    Να μας πείτε τι εννοείτε με τη φράση σας «να το κατασπαταλήσουμε όπως γινόταν επί των ημερών σας». Επί των ημερών ΠΟΙΩΝ κ. Αντιδήμαρχε κατασπαταλήθηκαν χρήματα στα Αντικύθηρα; Μήπως εννοείτε τα πολλά έργα των τελευταίων ετών πριν τη συνένωση με το Δήμο Κυθήρων που εκτέλεσαν ο κ. Χαρχαλάκης και ο κ. Προγουλάκης και τα οποία έγιναν στο νησί με καθυστέρηση 20 και 30 ετών; Μήπως είναι κατασπατάληση η ασφαλτόστρωση όλων σχεδόν των δρόμων των Αντικυθήρων (πριν ήταν χωμάτινοι ή ανύπαρκτοι), το Ελικοδρόμιο, το νέο Ιατρείο, ο κεντρικός δρόμος, οι υδρεύσεις σε κάθε χωριό (πριν υπήρχαν οι στέρνες), η επέκταση των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ (υπήρξαν αιτήσεις επί 20 χρόνια και οι αιτούντες πέθαναν χωρίς ποτέ να δουν τηλέφωνο σπίτι τους!), η χρηματοδότηση των ανασκαφών και η τουριστική προβολή που (δειλά έστω) ξεκίνησαν επί προεδρίας του κ. Χαρχαλάκη; Αυτά τα θεωρείτε κατασπατάληση; Και δεν είναι κατασπατάληση εν μέσω οικονομικής κρίσης να δίδετε 30 και 40 και δεν ξέρω πόσες χιλιάδες Ευρώ για καλλιτεχνικά έργα όταν οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και ζέουσες; Ο κόσμος κρίνει.
3.    Όταν μιλάτε για προσπάθεια κατασπατάλησης να ενθυμείστε και το εξής: ΠΟΙΟΙ προσπάθησαν με επείγοντα μάλιστα τρόπο να ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΟΥΝ τα 15.000€ της Εγχώριας Περιουσίας στα βουνά των Αντικυθήρων;;; Ποίοι αντέδρασαν όταν η Εγχώριος Περιουσία αποφάσιζε την πλακόστρωση στην πηγή του Αγ. Μύρωνος αντί για την προτεινόμενη από εσάς τον ίδιο τσιμεντόστρωση τμημάτων αγροτικών δρόμων στα βουνά και προς χάριν των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας; ΕΛΕΟΣ! Ιδού λοιπόν η τεκμηρίωση που με σθένος ζητάτε… εκτός αν θέλετε να δημοσιεύσω και τα σχετικά έγγραφα που φέρουν την υπογραφή σας. Η Εγχώριος Περιουσία σας είχε ενημερώσει για τα έργα της στα Αντικύθηρα από το Μάρτιο του 2011, ουδέποτε όμως απαντήσατε! Και ήρθατε 15 μήνες μετά, την παραμονή του Συμβουλίου της Εγχωρίου Περιουσίας, με επιστολή σας χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου (ΔΥ/20-06-2012) και ζητήσατε να διατεθούν 15.000€ σε έργα αμφίβολης σημασίας και προτεραιότητας… τα γεγονότα, η αλήθεια και τα ΕΓΓΡΑΦΑ που έχετε ο ίδιος υπογράψει σας διαψεύδουν οικτρά.. όταν κάνετε λόγο για «ανύποστατες συκοφαντίες» καλά θα κάνετε να μην κοιτάτε στη δική μου πλευρά.. ωραία τα λόγια σας αλλά η αλήθεια σας διαψεύδει..
4.    ΝΑΙ κ. Αντιδήμαρχε. Το ταμειακό υπόλοιπο της πρώην Κοινότητας Αντικυθήρων είναι ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ και είναι κρίμα και δεν σας τιμά καθόλου ότι έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να μας παράσχετε μια υποτυπώδη έστω ενημέρωση. Και καλά θα κάνετε να δώσετε κάποια στιγμή στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία επ΄ αυτού, τόσο για τις πληρωμές που έχετε κάνει όσο και για το υπόλοιπο που υπάρχει στο ταμείο του Δήμου… το να ζητούν οι Αντικυθήριοι ενημέρωση για τα χρήματα της Κοινότητάς ΤΟΥΣ δεν είναι πολυτέλεια κ. Αντιδήμαρχε, είναι στοιχειώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας.
5.    Όσο για τα συμβούλια του 2012 καλλίτερα να σιωπάτε. Δεν αποφασίζετε εσείς πόσα χρειάζονταν να γίνουν (άκουσον άκουσον) αλλά ο ίδιος ο ΝΟΜΟΣ που επιβάλει τη σύγκληση του Συμβουλίου μία φορά το μήνα, απλά μαθηματικά: 12 μήνες Χ 1 φορά = 12 συνεδριάσεις κατ΄ ελάχιστον. Τώρα αν εσείς επιλέγετε την εφαρμογή του Νόμου κατά το δοκούν είναι δικό σας θέμα, όμως τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Όταν ήταν πρόεδροι ο κ. Χαρχαλάκης και ο κ. Προγουλάκης και Γραμματέας ο κ. Αγγελιουδάκης, το Κοινοτικό Συμβούλιο είχε πάνω από 10 θέματα κάθε μήνα προς συζήτηση, τώρα ΤΙ γίνανε αυτά τα ζητήματα; Εξαφανίστηκαν; Ακόμα και αν συζητούνται μερικά από αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο δύσκολο είναι να συγκαλέσετε τη Δημοτική Κοινότητα μόνο και μόνο για ενημέρωση; Σταματήστε επιτέλους να προκαλείτε. Και το ότι ήσασταν μέσα στο καράβι για 20 ώρες δεν είναι δικαιολογία για να σας πούμε μπράβο. Εμείς έχουμε υποφέρει πολύ περισσότερο σε πλοία που ουδέποτε έπιαναν στο νησί και αναγκαζόμασταν να μείνουμε 1 βδομάδα στην Κρήτη και τα Κύθηρα με ανυπολόγιστη ταλαιπωρία και έξοδα προκειμένου να πάμε σπίτια μας και ουδέποτε το κάναμε θέμα… όταν κάποιος επιζητεί μια δημόσια θέση, να αναλαμβάνει και τα καλά της και τα κακά της, αλλιώς να μη διαμαρτύρεται…
6.    Έπρεπε να σας «προκαλέσω» εγώ για να ενημερώσετε για το θέμα του Νερόμυλου; Ένας αιρετός που έχει όντως «διακαές» ενδιαφέρον, παρέχει ενημέρωση άμεσα και από μόνος του και όχι όταν προκαλείται μέσα από το διαδίκτυο.
7.    Να σας ενημερώσω επίσης, ότι εκτός από τις εκδηλώσεις των Αντικυθηρίων της Αθήνας και τις ωραίες συνεστιάσεις στις οποίες όντως ήσασταν ανελλιπώς παρών, τα προβλήματα είναι πάνω στο νησί και στους κατοίκους του, και η παρουσία σας σε πίτες και ωραίες γιορτές περισσής χαράς και ευθυμίας δεν είναι δικαιολογία ούτε για το έργο σας ούτε για τις όποιες ευθύνες σας.
8.    Να ξέρετε ότι η πρόσφατη απόφασή σας για την τοποθέτηση αντιγράφου του Εφήβου των Αντικυθήρων στο νησί, θα πρέπει να πληροί σειρά προϋποθέσεων. Να προσέξετε πάρα πολύ σε ποιόν θα αναθέσετε τη σχετική καλλιτεχνική εργασία. Ο Έφηβος των Αντικυθήρων είναι ένα από τα δυσκολότερα αγάλματα προς αντιγραφή, γι΄ αυτό και τα αντίγραφα που κυκλοφορούν είναι ελάχιστα. Η πλαστικότητά του, οι αναλογίες και κυρίως η έκφρασή του αντιγράφονται εξαιρετικά δύσκολα και χρειάζονται τεράστια καλλιτεχνική δεινότητα και μαεστρία. Δεν θα δεχτούμε ένα αντίγραφο που δεν θα πληροί όλες τις απαιτούμενες καλλιτεχνικές, ιστορικές και αρχαιολογικές προϋποθέσεις μόνο και μόνο για να γίνει μια φιέστα για την παρουσίασή του. Και πέραν των άλλων, είναι απαραίτητο να γνωστοποιήσετε άμεσα το βιογραφικό του καλλιτέχνη που θα το φτιάξει, την εμπειρία του και τον αρ. μητρώου του στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που είναι και ο αρμόδιος φορέας πιστοποίησης της καλλιτεχνικής επάρκειας. Ευελπιστώ ότι η σπουδή και οι γνώσεις του κ. Δημάρχου στο θέμα αυτό είναι ικανές για να εγγυηθούν το αποτέλεσμα του έργου.
9.    Όσον αφορά το θέμα του βράχου που συνεχώς αναφέρετε, καλό θα ήταν να μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί ενδέχεται να υπάρχουν πτυχές που και εσείς ο ίδιος αγνοείτε και ίσως βρεθείτε προ εκπλήξεως.. και ο νοών νοείτω…
                               

Τέλος, σας συμβουλεύω να αποφεύγετε τις προσωπικές επιθέσεις και να απαντάτε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι με προσωπικές κρίσεις όπως συνηθίζετε, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και ο κόσμος επιζητεί απαντήσεις και αποδείξεις και όχι ευφυολογήματα παλαιάς πολιτικής κοπής σαν αυτά που αναφέρατε στο κείμενό σας.

Και η άποψή σας ότι όποιος ασχολείται με τον τόπο του διχάζει, είναι απλά για γέλια, την έχουμε ξανακούσει και δεν μας κάνει εντύπωση, ούτε φυσικά έχετε εσείς το αποκλειστικό προνόμιο της ενασχόλησης με τα ζητήματα των Αντικυθήρων, ούτε μπορείτε να επικαλεστείτε περισσότερο ενδιαφέρον από τους ίδιους τους Αντικυθήριους… εσείς μπορεί να θέλετε μουγκούς και τυφλούς θεατές των όποιων πράξεών (ή μη πράξεών) σας, δεν θα σας κάνουμε τη χάρη όμως… 


ΓΙΑΤΙ κ. Αντιδήμαρχε δε λέτε κουβέντα για τη διαδικασία οριοθέτησης των οικισμών των Αντικυθήρων που ξεκίνησε επί προεδρίας Χαρχαλάκη και σήμερα έχει βαλτώσει??? ΠΟΙΟΣ λόγος ή ΠΟΙΟ λόγοι οδήγησαν στο τέλμα την πιό σοβαρή διαδικασία για την ανάπτυξη των Αντικυθήρων;;; κουβέντα και εδώ ε??? κατά τα άλλα μιλάτε για "συνετή" διαχείριση...

Με τιμή

27-02-2013

Στράτος Χαρχαλάκης
Αναπλ. Πρόεδρος Εγχώριας Περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου