Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ

Με αφορμή τα σχόλια που κυκλοφορούν για τον Αγιασμό που έγινε στον νέο δρόμο προς την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στις 24-9-2013 και προκειμένου να δοθεί απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, θα αναφέρουμε τα εξής :
    Ο Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κίσσαμου και Σεληνίου κ. Αμφιλόχιου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, του Δημάρχου Κυθήρων κ. Θεόδωρου Κουκούλη, του Βουλευτού κ. Κώστα Κατσαφάδου, του προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Γυθείου, του Διοικητού του Νοσοκομείου και αρκετών ακόμη συμπατριωτών μας.
Κανένας από αυτούς δεν είχε πάρει γραπτή πρόσκληση.
    Ήταν μια σεμνή τελετή που πράγματι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την τελευταία στιγμή. Ρωτήσαμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας αν έκρινε σκόπιμο με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας, την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των άλλων Ιεραρχών να γίνει ο Αγιασμός στον νέο δρόμο. Ο Σεβασμιότατος απήντησε θετικά και αποφάσισε ο Αγιασμός να γίνει στις 12 το μεσημέρι μετά την Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της Αγίας Εικόνας. 
    Για την τελετή ενημέρωσε τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ενώ σχετική ανακοίνωση έκανε δημόσια προς το εκκλησίασμα, στον καθιερωμένο λόγο του μετά την λιτανεία. Το άκουσαν και το έμαθαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την λιτανεία!
    Πού υπάρχει άραγε μυστικότητα;. γιατί λοιπόν τόση μιζέρια; γιατί τόση υποκρισία;

    Πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά δεν παρευρέθησαν, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, τον οποίο αναζητήσαμε στο τηλέφωνο το πρωί της Δευτέρας δεν απάντησε, αλλά ενημερώθηκε την ώρα της λιτανείας. Κατ’ επιλογήν του όμως δεν θέλησε να παρευρεθεί.
    Άρα η πρόθεση της πραγματοποίησης της τελετής ήταν ήδη γνωστή και βέβαια δεν υπήρχε καμία πρόθεση μυστικότητας από οποιονδήποτε, το αντίθετο μάλιστα.

    Γιατί εξάλλου να κρατηθεί μυστικό; Να σημειωθεί άλλωστε ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και η εκκλησιαστική επιτροπή της Μονής, μπορούν αν θέλουν, να οργανώσουν σε συνεργασία με τον Δήμο επίσημα εγκαίνια. Στις 24 Σεπτεμβρίου έγινε Αγιασμός και όχι εγκαίνια.
    Μέχρι τώρα δυστυχώς πολύ λίγοι άνθρωποι εργαστήκαμε για να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο αναπτυξιακό έργο. Οι υπόλοιποι, αμέτοχοι θεατές, ενώ κάποιοι δυστυχώς πάλεψαν να το σταματήσουν για να μην ολοκληρωθεί.

    Σύντομα όμως θα ανακοινώσουμε τον απολογισμό του έργου, την πορεία του, τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, καθώς και το κόστος του έργου. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την προσπάθεια που κάνουμε, με την χρηματοδότηση του κ. Γιώργου Χατζηπλή, να βελτιωθούν και άλλα τμήματα του δρόμου προς την Παναγία. Λίγοι γνωρίζουν τι εμπόδια συναντούμε, τι καταγγελίες γίνονται. Πού είναι το ενδιαφέρον αυτών που τώρα διαμαρτύρονται ότι κάναμε με μυστικότητα τον Αγιασμό; Με πολύ ενδιαφέρον θα περιμένουμε να μάθουμε τις ενέργειες που έκανε ο οποιοσδήποτε για να γίνει αυτό το έργο.
    Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε με έργα, παρά τα εμπόδια που συναντούμε, γιατί όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στόχος μας είναι η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα να γίνει Πανελλήνιο Προσκύνημα μετά την Παναγία της Τήνου και την Παναγία Σουμελά.
Άραγε διαφωνούν κάποιοι με τον στόχο μας ή όχι;


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου