Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.10.2014

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/10 στο Δήμο στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δημοτικοί Σύμβουλοι και κλιμάκιο ιδιωτών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων που δραστηριοποιούνται στα Κύθηρα.
Θέμα της σύσκεψης το φλέγον ζήτημα της πολεοδομικής εξυπηρέτησης των Κυθήρων από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά. Αναλύθηκαν εις βάθος όλα τα σχετικά ζητήματα και προτάθηκαν άμεσες ενέργειες για τις οποίες θα συνεχίσει να υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου με τους Μηχανικούς. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για πλήρη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης στα Κύθηρα, που θα ακολουθήσει αφενός τις διαδικασίες των μετατάξεων, αφετέρου την οδό της κάλυψης μόνιμων κενών οργανικών θέσεων μέσω Α.Σ.Ε.Π. 

Συμφωνήθηκε επίσης να εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και με τη δέουσα βαρύτητα όλες οι μελέτες που αφορούν αναπλάσεις οικισμών και κοινοχρήστων χώρων καθώς και να καλούνται να παρουσιάζουν τις μελέτες μεγάλων κυρίως έργων ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου οι συντάσσοντες Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες που τις υπογράφουν, κυρίως όταν η σύνταξή τους προκύπτει εκ του ιδιωτικού τομέα και ο Δήμος καταβάλει αμοιβές. 
Στο τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στον οποίο έθεσε και προφορικά τα ζητήματα που αφορούν την πολεοδομική εξυπηρέτηση των Κυθήρων για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα υπάρξουν παρεμβάσεις του κ. Μώραλη στις αρμόδιες υπηρεσίες προς εξομάλυνση της κατάστασης.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου