Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''WIP''

Μία από τις σημαντικότερες φωτογραφικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα είναι το ψηφιακό περιοδικό wip (Work In Progress = εργασία σε εξέλιξη), δημιουργία του ταλαντούχου σχεδιαστή και φωτογράφου Σίμου Σαλτιέλ από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Σίμος συμμετείχε για πρώτη φορά στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως γράφει, «οι συζητήσεις και οι προτάσεις που έγιναν για το μέλλον του περιοδικού καθώς και η δυναμική παρουσία όλων των φωτογράφων, με οδήγησαν στη σκέψη να ετοιμάσω ένα τεύχος αφιερωμένο στις 13ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων». 
Το τεύχος αυτό, το wip16, κυκλοφόρησε σήμερα. Πρόκειται για δίγλωσσο αρχείο .pdf μεγέθους 30 MB, το οποίο μπορεί ο καθένας να κατεβάσει, φυσικά χωρίς επιβάρυνση, από τον ιστότοπο του wip http://www.wip.gr/. Συμπεριλαμβάνει εκτενή φωτογραφική καταγραφή των τεκταινόμενων στις φετινές Συναντήσεις, φωτογραφίες του νησιού που τράβηξαν οι συμμετέχοντες κατά τη διαμονή τους στα Κύθηρα, και μια αναδρομή στην ιστορία του θεσμού από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Συναντήσεων, Γιάννη Σταθάτο.
Η δημοσίευση έρχεται ως επισφράγιση της εκτίμησης που χαίρουν οι ΦΣΚ σε πανελλαδικό επίπεδο στον φωτογραφικό χώρο, ενώ αποτελεί και μία ακόμα διαβεβαίωση ότι δικαίως τα Κύθηρα γίνονται πια γνωστά ως το «νησί των φωτογράφων»!


Πηγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων
Δελτίο τύπου
7 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου