Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οικίες που αποτελούσαν την κύρια κατοικία των πυροπαθών από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης. 
Την περιοχή επισκέφθηκε επιτροπή του Τμήματος κοινωνικής προστασίας του Δήμου για την καταγραφή ζημιών συνοδευόμενο από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για την στήριξη των πληγέντων.
Από τον Δήμο, θα χορηγηθεί άμεσα χρηματικό βοήθημα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και άμεσης κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών (σίτιση, ένδυση) από καταστροφές στην κύρια κατοικία τους.
Επίσης από τον Δήμο και μέσω του προγράμματος κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εργασίας θα χορηγηθεί άμεσα εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 586,00 € και  οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής.
Αν παρόλα αυτά η κύρια κατοικία κάποιων έχει υποστεί ζημιές και δεν έχει γίνει καταγραφή αυτών από την επιτροπή του Δήμου μπορούν μέχρι 15/9/2015 να υποβάλλουν αίτημα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάσταση οικοσκευής, εφόσον αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί. 


                                                                         ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Πηγή: Μπέττυ Κολλιάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου