Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΙΣ 23/1 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:
  «Το αίμα είναι πηγή ζωής - πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου».
 
Ύστερα από δύο χρόνια αποκλεισμού του Δήμου Ευρώτα από την εθελοντική αιμοδοσία, ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος των κατοίκων κι εργαζόμενων στην ευρύτερη περιοχή, με μεγάλη μας χαρά είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η εν λόγω απαγόρευση ήρθη.

Κατόπιν τούτου, ο δήμος μας πρόκειται να πραγματοποιήσει την 48η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.   
Αξίζει να υπογραμμίσουμε γι' ακόμη μια φορά ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του εθελοντισμού. 
Οι αιμοδότες μας έχουν προσφέρει, μέχρι τώρα, πλέον των 4.000 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.
Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων, να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ».
Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 μμ., ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.
Το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. 
  
Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε

«Υ π ο ψ ή φ ι ο ς   α ι μ ο δ ό τ η ς   ε ί ν α ι   κ ά θ ε   υ γ ι ή ς

ά ν θ ρ ω π ο ς   -  Υ π ο ψ ή φ ι ο ι   δ έ κ τ ε ς   ε ί μ α σ τ ε   ό λ ο ι»

Πηγή: evrotas.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου