Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΦΕΤΟΣ 100.000€ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ''

Σήμερα που επισκέφθηκα το Λύκειο Κυθήρων με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Η μικρού μήκους ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές και βραβεύθηκε πέρσι, είναι γεμάτη σύγχρονα νοήματα που πρέπει να μας βάλουν όλους σε σκέψη. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας!
Ο Δήμος μας, παρά την μεγάλη γραφειοκρατία και τη διαρκή μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από την κεντρική διοίκηση, κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει ποσό της τάξης των 100.000€ που θα δαπανηθεί αποκλειστικά για τις δαπάνες συντήρησης των σχολικών μας μονάδων. Φυσικά δεν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες, είναι όμως ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποσπασματικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιούνιο ή τις αρχές Ιουλίου. Παράλληλα, μέσα στο έτος προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση του νέου μεγάλου αθλητικού μας κέντρου στο Μανιτοχώρι, προϋπολογισμού 600.000€ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, και το οποίο σχετίζεται άμεσα με τη μαθητική κοινότητα, καθώς θα περιλαμβάνει τα 3 υποχρεωτικά αθλήματα για τις Γυμναστικές Ακαδημίες, τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Σχολές, προκειμένου η προετοιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή να γίνεται - για πρώτη φορά στο νησί μας - σε χώρο πιστοποιημένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ. Τη μελέτη την ωριμάζουμε για περισσότερο από 1 χρόνο με τους τεχνικούς μας συμβούλους.
Τέλος, αναζητούμε τρόπο για την εκπόνηση μιας μελέτης τεράστιας σημασίας, που θα αφορά την ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των αύλειων χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα σχολεία του νησιού. Στόχος μας είναι η εκτέλεση του έργο το 2018, προκειμένου να αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό όλες οι σχολικές μας μονάδες.
Δυστυχώς, ο νέος Νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, η πρωτοφανής έλλειψη σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη γραφειοκρατία, δεν επιτρέπουν ταχύτερους ρυθμούς. 
Εμείς όμως θα επιμένουμε!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου