Τρίτη 16 Μαΐου 2017

50 ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16/5

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση  εντοπισμού και μεταφοράς, σε ασφαλές σημείο, παράτυπων μεταναστών στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων.
Νωρίς το πρωί, γύρω στις 7:30, της Τρίτης 16/5 οι Λιμενικές αρχές έλαβαν σήμα ότι σκάφος με παράτυπους μετανάστες βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά στο νησί των Αντικυθήρων.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό του λιμενικού, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης και ασφαλούς μεταφοράς των επιβαινόντων στην ξηρά καθοριστικό ρόλο έπαιξε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.
Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για 50 άτομα, που επέβαιναν στο ακυβέρνητο σκάφος ένα εκ των οποίον είναι παιδί. Δεν έχουμε ακόμα πληροφόρηση για την εθνικότητα τους, από που ξεκίνησαν και ποιός ήταν ο προορισμός τους ωστόσο το σκάφος των παράτυπως μεταναστών έφερε τουρκική σημαία.
Ο Τοπικός Πρόεδρος μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους και τους άνδρες του Λιμενικού αυτή την ώρα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες από τον Φάρο της Απολυτάρας στον Ποταμό Αντικυθήρων για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Επίσης όσον αφορά ένα δεύτερο σκάφος ιστιοφόρο που έπλεε κοντά στα Αντικύθηρα, αυτό βάση πληροφοριών δεν μεταφέρει παράτυπους μετανάστες αλλά κατά πάσα πιθανότητα παρουσίασε κάποια μηχανική βλάβη.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται οι παράτυποι μετανάστες να μεταφερθούν από τα Αντικύθηρα είτε στην Κρήτη είτε στη Λακωνία.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.


το σκάφος που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες στο λιμάνι του Ποταμού των Αντικυθήρων


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Ανδρέας Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου