Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με δύο Τweets, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο δήμαρχο Κυθήρων μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί.
«Απαράδεκτη η προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων. Όποιος αποκλίνει από τις κυβερνητικές δικαιολογίες στοχοποιείται. Εμείς δεν διχάζουμε πάνω στα καμένα. Θέτουμε ερωτήματα για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. #Κύθηρα» σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας είχε κατηγορήσει τον δήμαρχο Κυθήρων ότι «έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ως βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας υπερβολικά πράγματα».
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης:
«Ο κ. Τόσκας οφείλει να κάνει τη δουλειά του και να καταλάβει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν είναι λάφυρο κανενός και κανείς δεν μπορεί να τις προσδίδει κομματικές αποχρώσεις.
» Θα περιμέναμε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει επί της ουσίας στα θέματα που έθεσε ο συνάδελφός μας. Αντίθετα με τρόπο ρεβανσιστικό εξαπέλυσε επίθεση παλαιοκομματικού τύπου στο δήμαρχο Κυθήρων ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες αγωνίζεται για να προστατέψει το νησί του.
» Τα μέλη της κυβέρνησης αντί να ντύνουν με κομματικούς μανδύες δημάρχους και να μιλούν με τέτοιο τρόπο πάνω από τις στάχτες, ας προσπαθήσουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ασφάλεια και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.
» Τη στιγμή που σχεδόν το 10% των Κυθήρων έχει μετατραπεί σε στάχτη, ο κ. Τόσκας επιλέγει να εφευρίσκει εχθρούς και να επιτίθεται σε ένα νέο Δήμαρχο που με μειωμένους πόρους και προσωπικό, τεράστια γραφειοκρατία και εχθρική δημόσια διοίκηση παλεύει καθημερινά -όπως όλοι οι αυτοδιοικητικοί- να κρατήσει το Δήμο του όρθιο.»

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου