Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 29.3.2018

Πρωτοπορεί και στον τουρισμό ο Δήμος Μονεμβασίας – Παρουσίασε τη νέα του τουριστική ταυτότητα! Τη νέα, ομολογουμένως εντυπωσιακή, τουριστική ταυτότητα του παρουσίασε ο Δήμος Μονεμβασίας σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Παρουσία των βουλευτών Λακωνίας, Στ.Αραχωβίτη και Αθ. Δαβάκη, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα και του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρ. Τριχείλη, ο Δήμος Μονεμβασίας από τους πλέον πρωτοπόρους δήμους στον τομέα της τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης, παρουσίασε τη νέα του τουριστική ταυτότητα και την ανανεωμένη τουριστική ιστοσελίδα του την οποία δημιούργησε η εταιρεία Lectus adv, στο πλαίσιο του τουριστικού σχεδιασμού που έχει αναλάβει ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής Τουριστικού Μarketing, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μονεμβασιάς, Κατερίνα Τσαφατίνου, η οποία έκανε και την αναλυτική γεωγραφική παρουσίαση των αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και ο επίσης, βουλευτής Λακωνίας Λ. Γρηγοράκος που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Η νέα τουριστική ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «ταξιδέψει» σε κάθε «γωνιά» του Δήμου, να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες για τον τόπο, την ιστορία του, τον πολιτισμό του, την παράδοση του, να γνωρίσει τους ανθρώπους και τα μοναδικά προϊόντα του, να έχει μια πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα αξιοθέατα και για όλες τις τουριστικές επιλογές που μπορεί να κάνει στη Μονεμβασιά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν επιγραμματικά και οι κύριοι στόχοι της τουριστικής στρατηγικής που μεταξύ άλλων προβλέπουν την καθιέρωση της Καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς ως ενός παγκόσμιου αξιοθέατου, το οποίο είναι απαραίτητο να επισκεφθεί κανείς στη ζωή του, τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος που θα αποτελεί επιλογή κύριων πολυήμερων διακοπών (με την πλαισίωση της Καστροπολιτείας με προορισμούς, αξιοθέατα, δραστηριότητες και εμπειρίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου) αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προώθησης του προορισμού σε αγορές του εξωτερικού και της παράλληλης ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο φυσιολατρικός (πεζοπορία, αναρρίχηση), κα.
Ο Δήμος Μονεμβασίας, αν και προικισμένος από τη Φύση και την Ιστορία, αν και καταξιωμένος τουριστικός προορισμός, εξακολουθεί να έχει δημιουργικές αναζητήσεις, να σχεδιάζει το μέλλον, να αναζητά και να ανταποκρίνεται σε προκλήσεις και να πρωτοπορεί αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο επικοινωνίας προκειμένου να γνωρίσει τον τόπο σε ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες και επισκέπτες του.
Δείτε τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασιάς: http://monemvasia.gr/


Πηγή: Κατερίνα Τσαφατίνου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου